Szórakozás

„Kifejezetten dühös voltam arra, aki felvetette az örökbefogadást” – Ördög Nóra fejében meg sem fordult, hogy nem lehet gyerekük Nánási Pállal

TV2
TV2
Ma már egészen másként gondol az örökbefogadás lehetőségére, bevallása szerint két évvel ezelőtt a férjével komolyan gondolkoztak azon, hogy magukhoz vegyenek egy hátrányos helyzetű kisbabát.

A hétvégén jelent meg Kadarkai Endre beszélgetése Ördög Nórával, amit a Sopronfesten vettek fel. Az egyórás műsor alatt szóba került Lilu neve is, akivel Ördög annak idején a Csillag születiket vezette együtt. A téma kapcsán a műsorvezető elmondta: máig úgy véli, hogy egykori kolléganőjével jóban vannak, de nagyon rosszul esett neki az, ahogyan utóbbi az RTL 25. évfordulós műsorában nyilatkozott a közös múltjukról.

Én elmondtam, hogy szerintem mi tök jól dolgoztunk együtt. Emlékszem is arra, talán pont ő nyilatkozta, hogy tulajdonképpen az, hogy két ember hogyan tud együtt dolgozni, az nem a színpadon, a műsorban a kamerák előtt dől el, hanem hogy egyébként van-e miről beszélgetniük az öltözőfolyosón, amíg eljutunk odáig hogy kimenjünk.

– magyarázta Ördög Nóra, aki emlékei szerint nagyon sokat beszélgetett annak idején Liluval, sok közös témájuk volt, amit a műsor felvételén is elmondott.

Ezt keresztülvágták a Lilu nyilatkozataival, aki nem tudom, hogy miért, megváltozott a fejében ez az emlék a kettőnk közös munkájáról. Ő ezt abszolút másképpen látja, másképpen emlékszik, és ő azt mondta, hogy ez egy borzalmas ötlet volt, mi borzalmasan működtünk együtt, és ez egy borzalmas dolog volt. Nekem ez rosszul esik, mert tudom, hogy ez nincs így, vagy legalábbis az én mozim teljesen más ezzel kapcsolatban

Hozzátette: úgy véli, „TV2-es arcként sok mindenki szemében visel billogot a homlokán”.

Nyilván ez inkább egy ilyen politikai ügy, ideológiai ügy. Ez sok mindennel függ össze. Én abszolút szakmai alapon közelítettem mindig is a tévézéshez, és továbbra is mereven távol tartom magam minden politikával átitatott dologtól. De nyilván az egy tény, hogy én a TV2-nél dolgozom, és szerintem ő ezt bocsájtja meg nekem nagyon nehezen. Ő soha nem jött volna a TV2-höz dolgozni, neki nagyon más elvei vannak ezzel kapcsolatban. Én ezt is megértem abszolút, nekem az fáj csak, hogy a mi közös múltunk ez ilyen módon relativizálva lett

– fogalmazott a műsorvezető, hangsúlyozva: nagyon szeretné visszaidézni azokat a közösen eltöltött napokat, amikor nagyon jókat beszélgettek Liluval.

Kadarkai Endre arról is kérdezte Ördög Nórát, annak idején nagy megfontolás tárgya volt-e, hogy a lombikprogrammal kiálljanak a nyilvánosság elé. Mint ismeretes, a műsorvezető és férje, Nánási Pál három évig küzdöttek az első gyerekükért, 2 sikertelen lombik is a hátuk mögött volt, mire Mici megfogant. A témával kapcsolatban Ördög elárulta, hogy nem akart csontvázakat rejtegetni a szekrényében, ahogy azt sem akarta, hogy összesúgjanak a hátuk mögött, ezért tisztábbnak érezte, ha maga beszél a helyzetükről.

Úgy fogalmazott: azt gondolta, Nánásival az égben köttetett a szerelmük, így nem tartotta lehetségesnek, hogy a Jóisten úgy gondolja, nekik nem jár gyerek, noha voltak elkeseredett periódusaik.

De hát ezért adta a lombikprogramot is az emberiség kezébe. A teremtő dolgát meg lehet egy kicsit segíteni. (…) Az nem fordult meg a fejemben, hogy nekünk nem lesz gyerekünk, sőt, én kifejezetten dühös voltam arra, aki felvetette, hogy akkor az örökbefogadáson nem kezdünk-e el gondolkodni. Most már azóta ezt is látom, hogy ez butaság, és nagyon javaslom azoknak, akik még csak akár az elején járnak a lombikprogramnak, és hallani sem akarnak az örökbefogadásról, hogy egy kicsit legyenek esetleg nyitottak és olvassanak utána. Érdemes beadni a papírokat minél előbb, mert mire a lombikprogrammal eljutnak esetleg odáig, hogy eltelik 4-5 év sikertelen próbálkozással, addigra már legalább ugye az örökbefogadási rendszerben, ami egy nagyon hosszú várakozást igénylő dolog, el tudnak jutni egy jó pozícióba. Ha esetleg az a vége, hogy akkor örökbefogadás.

Elárulta, hogy miután megváltozott a hozzáállása, két évvel ezelőtt komolyan elgondolkodott azon, hogy férjével örökbe fogadjanak egy babát.

Elkezdtem játszani ezzel a gondolattal, hogy nekünk meg kéne mentenünk mondjuk egy hátrányos helyzetű cigány kisbabát. Ezzel is akár példát is mutatni, meg egyszerűen jobbá tenni egy olyan kisgyerek sorsát, akit adott esetben nem akar senki örökbe fogadni

– osztotta meg a beszélgetés során Ördög Nóra, aki saját bevallása szerint egy darabig nagyon komolyan is gondolta, hogy magukhoz vesznek majd egy hátrányos helyzetű gyereket, ám miután a lánya és a fia idősebbek lettek, arra jutott, hogy nem bolygathatják fel a családjuk egyensúlyát egy újabb babával – sem úgy, hogy saját gyereket vállalnak, sem úgy, hogy örökbe fogadnak egy kisdedet.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Kapcsolódó
Lilu a TV2-höz való átigazolásról: Ha most idejönnének 50 milliárddal, akkor sem mennék el
Azt mondja, nem érezné jól magát egy olyan csatornánál, ahol „etikátlan tévézés és híradózás folyik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik