Szórakozás

Romániában tartóztatták le Wiz Khalifát

FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A romániai Beach, Please! felsztiválon lépett fel szombaton Wiz Khalifa, akinek a műsor után meggyűlt a baja a hatóságokkal. Olyannyira, hogy a román rendőrök őrizetbe vették az amerikai rappert.

A Transtelex beszámolója szerint az előadó bűne az volt, hogy koncert közben rágyújtott egy marihuánás cigire, ami Romániában illegális. Mindezt a román rendőrség is megerősítette: mivel először a TikTokon kezdtek el terjedni különböző felvételek az incidensről, nem lehetett biztosan tudni, hogy álhírről vagy a valóságról van-e szó. A rendőrség viszont hivatalos közleményben jelentette be, hogy

büntetőeljárást indítottak egy amerikai állampolgárságú férfi ellen, aki a zenei fesztivál színpadán kannabiszt fogyasztott. A rendőrség közölte, hogy veszélyes kábítószer illegális birtoklása miatt nyomoznak az ügyben, továbbá azt is, hogy a rappernél még további 18 gramm füvet találtak az előállításakor.

Ahogy a Transtelex megjegyzi, Romániában a saját fogyasztásra szánt kábítószerek birtoklása bűncselekménynek minősül, a kannabisz pedig veszélyes drognak számít, és birtoklása 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel vagy bírsággal büntetendő.

Minderről valószínűleg nem szóltak Wiz Khalifának, akinek egyebek mellett saját fűmárkája is van Khalifa Khust néven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik