Szórakozás

Tíz tonna földdel töltötték fel drogtermesztők egy férfi hálószobáját

Egy észak-londoni férfi egy ideig külföldön dolgozott. Hosszú idő után arra ért haza, hogy családja házát marihuána-farmmá alakították.

Felkapcsoltam a villanyt és akkor megláttam. Úristen, kilencven centi magasságban áll termőtalaj a hálószobámban. Meglepett, hogy a padló egyáltalán elbírt ekkora súlyt

– emlékszik vissza élete leghorrorisztikusabb élményére a brit Charles Reeves.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak a marihuánatermesztéssel kapcsolatos albérleti csalások Angliában. A londoni Charles Reeves esetéről a rendőrök azt mondják, a legrosszabb volt, amit eddig láttak – írja a BBC.

Amikor Reeves külföldi munkalehetőséget kapott, úgy döntött, hogy amíg a családjával távol lesznek, kiadják a házukat. Az interneten hirdettek, így találta meg őket egy férfi, aki ingatlanügynöknek adta ki magát. Abban állapodtak meg, hogy a házba egy többgyermekes család fog költözni, melynek felnőtt tagjai egy városi cégnél dolgoznak.

Csakhogy a férfi csaló volt, aki azt akarta tudni, mennyi ideig lesznek távol a ház tulajdonosai, és egy hamis ígérettel gondoskodott arról, hogy senki se költözzön be.

Reevesék egy vasat sem láttak a kialkudott bérleti díjból. A házba marihuánatermesztők fészkelték be magukat, akik öntöző-, szellőző-, és fényrendszereket építettek ki, hatalmas lyukakat fúrtak a falakba és a plafonba, és több tonnányi termőtalajt szórtak szét a szobákban. Mindenütt kábelek lógtak, az elektromos hálózatot a mérőóra megkerülésével, lopott árammal működtették.

Charles Reeves csak az után mehetett be a saját házába, hogy előbb bírósági végzést szerzett a nem fizető bérlőkre hivatkozva. Amikor bekopogott néhány férfi nyitott neki ajtót, akik azt mondták a házzal minden a legnagyobb rendben, majd becsapták az ajtót. Mire Reeves a rendőrséggel visszatért, a férfiak mindent hátrahagyva felszívódtak. A rendőrség több mint 400 tő kannabiszt foglalt le, melyek utcai értéke több százezer font lehet.

Az épületben statikai károk is keletkeztek, a Reeves családot a hatalmas anyagi kár mellett súlyos érzelmi megrázkódtatás is érte. A rendőrség közölte, az ügyben folyik a nyomozás.

@bbcnews Ten tonnes of soil were dumped by criminals to grow cannabis in Charles Reeves's house. Experts say cases like this are becoming more common. #Scam #Renting #RentalScam #London #LondonRenting #Landlord #News #Crime #BBCNews ♬ original sound - BBC News

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik