Szórakozás

Új világcsúcs született a csalánevő világbajnokságon

Saját rekordja megdöntésével védte meg világbajnoki címét a walesi Beth Hodges az angliai World Nettle Eating Championships (csalánevő világbajnokság) női mezőnyében. A férfiak között az új-zélandi származású, Londonban élő Tom Wheeler diadalmaskodott.

Még az Egyesült Államokból és Hollandiából is érkeztek versenyzők a június 22-én, az angliai Dorsetben fekvő Waytownban megrendezett csalánevő világbajnokságra – írja a BBC.

A versenyen, melynek gyökerei a 80-as évekre nyúlnak vissza, a résztvevők csalánszárakról tépkedik le és tömik magukba a csípős leveleket. Az nyer, aki harminc perc alatt a legtöbbet fogyasztja.

A férfiak között diadalmaskodó Tom Wheeler 35,4 méternyi csalánszárról ette le a leveleket, alaposan túlszárnyalva a tavalyi győztes 19,5 méteres teljesítményét.

A női mezőnyben címvédés történt, Beth Hodges tavalyi 18,3 méteres világrekordját megdöntve, 19,5 méterrel győzött.

A verseny után Hodges elmondta, bár természetesen a szája belseje is el van zsibbadva, a hangja pedig egy-két oktávval mélyebb a szokásosnál, a kezei, melyekkel a csalánleveleket tépkedte annyira fájtak, hogy nem igazán tudott más fájdalomra koncentrálni. A másik nagy kihívást a csalán rágóssága, szárazsága jelenti. Ez valószínűleg az időjárástól függ, de idén különösen nehéz volt megrágni és lenyelni a leveleket – összegez a bajnoknő.

A világbajnokságot a Dorset Nectar Cider Farmon rendezték meg, így az indulók ciderrel (szénsavas almaborral) nedvesíthették meg zsibbadt szájukat a verseny alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik