Szórakozás

Ötödször is megnősült a 93 éves Rupert Murdoch

Jewel SAMAD / AFP
Jewel SAMAD / AFP
Egy nyugalmazott molekuláris biológust vett el, akit tavaly ismert meg.

Ötödször is megnősült Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás, aki 93 évesen állt ismét oltár elé. Az üzletember idén jegyezte el Elena Zhukovát, egy 67 éves nyugalmazott molekuláris biológust, akivel tavaly kezdtek randevúzni, most Murdoch kaliforniai birtokán kötötték össze életüket.

A médiamogul eddig négyszer volt házas, hat gyermeke született, legutóbb 2022-ban vált el. Tavaly kis híján már megnősült, igaz, akkor még egy másik nőt akart elvenni: a nála 26 évvel fiatalabb Ann Lesley Smith-t vitte volna oltár elé, ám két héttel eljegyzésük után felbontották azt. Murdoch nem sokkal később egy családi rendezvényen ismerte meg Zhukovát, akinek nem ő az első milliárdos férje: korábban Alexander Zhukov orosz üzletember felesége volt.

Murdoch az ötvenes években kezdte karrierjét, előbb az ausztrál és új-zélandi médiapiacot kebelezte be, majd előbb Nagy-Britanniában, azt követően az Egyesült Államokban terjeszkedett tovább. A The News Corporationön keresztül több száz kiadó tulajdonosa volt, többek közt olyan lapok voltak a kezében, mint a Sun, a Times, a Wall Street Journal és a New York Post. 1996-ban indította el a Fox News tévécsatornát, amely az Egyesült Államok egyik legnézettebb hírcsatornája lett. Tavaly jelentette be, hogy hét évtizedes karrierje után visszavonul a Fox Corporation és News Corporation irányításától, amelyet fia, Lachlan Murdoch vett át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik