Szórakozás

Egy jósnő áll a szexturisták kedvenc városát megrázó korrupciós botrány középpontjában

Andia / Contributor / Getty Images
Andia / Contributor / Getty Images
Elképesztő korrupciós botrány részletei láttak napvilágot a Franciaország déli partján fekvő Agde-ben. Az ügy középpontjában egy jósnő és a titkosszolgából lett polgármester állnak.

Agde, a Franciaország déli részén fekvő mintegy 29 ezer lakosú város elsősorban gyönyörű strandjairól és csodálatos mediterrán klímájáról ismert, másodsorban pedig arról, hogy itt él Európa legnépesebb swinger-közössége és ahova minden évben tízezrével érkeznek a párcserés szex örömeit kereső turisták – írja a BBC.

Agde-t most azonban egy egészen másfajta botrány rázta meg, mégpedig annyira, hogy egész Franciaország beleremegett.

Az ügy egyik főszereplője egy Sophia Martinez nevű jósnő, a másik pedig Gilles d’Ettore polgármester, aki titkosszolgálatnál, illetve a rendőrségnél szolgált mielőtt politikai pályára lépett. Jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak. A jósnőt csalással vádolják, a polgármestert pedig korrupcióval.

Martinez arról volt híre Agde-ben, hogy képes kommunikálni az elhunytakkal. Amikor a polgármester arra kérte, hogy teremtsen kapcsolatot közte és elhunyt édesapja között, a jósnő sikerrel járt.

A szeánszokon Martinez hangja hirtelen megváltozott és a polgármester apjának hangján szólalt meg.

A hatóságok szerint Spohia Martinez valójában kivételes tehetségű hasbeszélő, aki az elmúlt négy évben arra használta képességét, hogy átverje a városvezetőt, személyesen és telefonon is. Gilles d’Ettore számtalan rejtélyes telefonhívást kapott, melyek során elhunytak, sőt, angyalok sürgették a polgármestert, hogy támogassa a jósnőt.

Sophia Martinez és a családja ezeknek a telefonhívásoknak köszönhetően vehetett rész például polinéziai és thaiföldi luxusnyaralásokon, melyek számláit az adófizetők állták. A polgármester a jósnő több családtagjának szerzett önkormányzati állást, Martinez otthonát pedig ingyen újították fel a polgármesterrel kapcsolatban álló vállalkozók, akik cserébe zsíros önkormányzati megbízásokban reménykedtek.

„Őrült történet. Adott egy tapasztalt, intelligens politikus és kiderül, hogy egy nő így képes manipulálni, azzal, hogy azt mondja neki, képes beszélni az elhunyt apjával. A nő megtalálta a gyenge pontját és kíméletlenül kihasználta. Hosszú időbe került, mire képes volt elfogadni, hogy átverték” – nyilatkozta Jean Marc Darrigade, a polgármester ügyvédje, aki a botrány hatására egyik napról a másikra helyi hírességgé vált.

Luc Abratkiewicz, a jósnő ügyvédje azonban másképp látja a történteket. Szerinte Martinez nem manipulálta a polgármestert, és rajta kívül más kliensek, többek között orvosok, építészek is elismerték, hogy misztikus képességei vannak, mert olyan részleteket tudott az életükről, melyeket senki sem ismerhetett.

Mivel a bizarr botrány a szexturisták paradicsomában pattant ki, a helyiek meg vannak győződve róla, hogy ügy tulajdonképpen a szexről szól.

„Ahol ennyi pénz van, ott biztos, hogy szex is van a dolgoban” – mondják sokan annak ellenére, hogy Martinez és d’Ettore ügyvédje is cáfolta, hogy klienseik között intim viszony állt volna fenn.

A botránynak leginkább a polgármester legnagyobb politikai riválisa, a Marine Le Pen szélsőjobboldali Nemzeti Tömörüléséhez tartozó Fabienne Varesano örül, aki azonnali lemondásra szólította fel d’Ettore-t.

Közben a vizsgálati fogságban lévő Spohia Martinezt nemrég magánzárkába helyezték, miután az őt boszorkánysággal vádló rabtársai rátámadtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik