Szórakozás

Palácsik-Ráthonyi Tímea: Minden fiatal lánynak üzenem, hogy időben fagyassza le a petesejtjeit

TV2
TV2
Bejegyzésében azt írja, korábban ő is azt hitte, hogy még ráér, „de 40 után elkezdődik az igazi mélyrepülés”.

Palácsik-Ráthonyi Tímea közösségi oldalán őszintén beszél a teherbe esésért folytatott küzdelmeiről. Egy korábbi posztjában azt írta, az elmúlt két évben négy babát veszített el. Vasárnap délelőtt korlátozott ideig elérhető Instagram-történeteiben a petesejtek lefagyasztásáról írt.

Minden fiatal lánynak üzenem, csak mert jót akarok, hogy időben fagyassza le a petesejtjeit. Több ciklusban is akár (ha nincs párkapcsolatban, vagy egyéb okok miatt), mert utána már túl késő lesz. Én is azt hittem 37-38 évesen, hogy még ráérek, és lelkileg sem voltam még jól, de 40 után elkezdődik az igazi mélyrepülés

kezdte gondolatmenetét Andy Vajda özvegye, aki tavaly újra férjhez ment. Azzal folytatta, hogy természetesen vannak kivételek, és bár ő is hisz a sorsban, a biológiai adottságokkal, illetve azzal is számolni kell, hogy sok petesejt nem éli túl a fagyasztást, és ezáltal nem sikerül a beültetés.

Én 35 évesen fagyasztottam le először, de sajnos eddig nem működött még az sem. Sokszor meg azt gondolom, hogy az IVF (lombik) csak pénzrablás, iszonyatos hormonterhelés, és még inkább abnormális petesejtek jönnek létre.

Azt írta, szerinte a testi és lelki megtisztulás, valamint a stresszmentes életvitel segíthet, „és a jó Isten”.

De a legjobb, ha fiatalon szerelmeskedtek, csak nyilván a babához meg kell teremteni a környezetet.

A folytatásban Palácsik-Ráthonyi arról írt, a sok hormonkezelés után „csak a fájdalom marad, főleg lelki, meg ciszták, vetélés, hormonzavar”. Hozzátette: sokaknál sikeres az eljárás, másoknak utóbb természetes módon sikerül teherbe esniük. Érzékeny témának tartja ezt, aminek szerinte spirituális vonatkozása is van.

A baba választja meg a szüleit, és hogy mikor akar megszületni. Vagy szerintetek csak sima biológia? Mert egy olyan anyához, aki később megveri, megkínozza és megöli a gyerekét, miért születik gyerek?

– tette fel kérdéseit, majd lezárásként azt írta, a párválasztás is „marha nehéz, kezdve azzal, hogy eleve kevesebb a férfi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik