Szórakozás

Kajdi Csaba: Amit ez a rezsim okozott az országnak, nemcsak gazdasági, hanem szellemi és erkölcsi kár is

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Úgy érzi, nagy baj, hogy „egy generáció abban nő fel, hogy nem kell tudás, csak jó haverok kellenek”.

Az euronews-nak adott interjút Kajdi Csaba. A modellügynökség-tulajdonos és influenszer politika témákban sem volt rest nyilatkozni, elmondta például, kritikusan szemléli, ami az országban történik.

Nagy kérdés, hogy a 2010-es választási törvény alapján még mindig lenne-e ez a kormányunk vagy sem. Tény, hogy a társadalmunk megosztott. Én nem haragszom sem a kormányra, sem Fideszre, sem arra, aki ebben hisz, de azt gondolom, hogy ez egy rossz irány. Rossz iránynak tartom, hogy az ellenzéki politikus ne beszéljen a fideszessel, hogy ennyire megosszák a társadalmat. Rossz iránynak tartom ezt az arrogáns, lekezelő kommunikációs stílust.

Magyar Péterről azt mondja Kajdi, hogy megmutatta, a magyar társadalom nincs apátiában, csak kilátástalanságban.

Még nincs forradalmi hangulatban, de látja, hogy ha van egy erő, ami, aki mögé be lehet állni, akkor beáll mögé. Egy erő mögé, ami független a teljesen tönkretett és tudatosan lejáratott ellenzékkel szemben. Egyébként mindenkit megpróbálnak lejáratni, aki nem úgy gondolkodik mint ők, és urambocsá még hangot is ad ennek.

Kajdit arról is kérdezték, eljön-e a pillanat, amikor maga mögött hagyja az országot. Azt mondja, elképzelhető, szerinte mindig lehet rosszabb a helyzet.

„Én sajnos bármit el tudok képzelni. Ha elszabadul egy hajóágyú, azt nem fogjuk tudni megállítani. És nemcsak a gazdasági kár óriási, amit a jelenlegi rezsim ennek az országnak okozott, hanem a szellemi és erkölcsi kár is. Amikor egy generáció abban nő fel, hogy nem kell tudás, csak jó haverok kellenek. Amikor ebben szocializálódnak, nem pedig abban, hogy tanulsz, kimész külföldre, aztán hazahozod a tudást és hasznosítod. Abban szocializálódnak, hogy buzizni, cigányozni tök természetes, sőt a médiában is le lehet írni, hogy megrágalmazhatsz ezzel bárkit, szidalmazhatod a vallását, és semmilyen következménye nincs. Miközben a nyugati demokráciában nem lehet mondjuk arabozni.”

Magyar kapcsán még hozzátette, azt látja, hogy elindult valami, de elhamarkodott dolgokat nem akar kijelenteni. Szerinte Varga Judit exférje hasonló dolgokat jelent ki, mint az ellenzék, de „Magyar olyan közegből jön, amit ismer, az ellenzék viszont nem.” Kajdi szerint a propaganda emiatt igyekszik besározni Magyart.

Számomra az ellenzék nem hiteltelen, csak hangtalan. Amikor egy ellenzéki politikus számára a fórum a 3000 követője a Facebookon, az végtelenül szomorú. Amikor annyira kettészakítják a sajtót, hogy a kormányoldal nem nyilatkozik a szabad sajtónak, sőt meg sem hívja, a propagandasajtó meg szóba sem áll az ellenzéki politikussal. Magyarországon nem szabad a sajtó, lehet ezzel vitatkozni, de nincs sajtószabadság.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik