Szórakozás

Újra elérhetők Taylor Swift dalai TikTokon

Ashok Kumar / TAS24 / Getty Images for TAS Rights Management
Ashok Kumar / TAS24 / Getty Images for TAS Rights Management

Mintegy 10 hétnyi kihagyás után újra elérhetők Taylor Swift dalai a TikTokon – írja a TechCrunch. A népszerű énekesnő és számos további előadó számai azután tűntek el a videómegosztóról, hogy lejárt a kiadójukkal kötött licencszerződés. Ennek következtében mindegyik a Universal Music Group birtokolta dal eltűnt, azok a tartalmak, amelyek már felhasználták ezeket, elnémultak.

Az UMG valamennyi előadójának – köztük Billie Eilish, Ariana Grande és Olivia Rodrigo – zenéi máig nem használhatók fel a TikTokon, Swift helyzete azonban különleges. Ő ugyanis elkezdte újra felvenni az összes eddigi albumát, hogy visszaszerezhesse a tulajdonjogot dalai felett, ezek az újonnan rögzített verziók tűntek most fel a népszerű közösségi platformon.

Swift nagy visszatérése a TikTokra nem véletlenül pont most történt meg, az énekesnő ugyanis jövő héten jelenteti meg új lemezét, amelynek címe The Tortured Poets Department.

Kapcsolódó
Taylor Swift és a Beatles is búcsút intett a TikToknak – de még kérdéses, meddig tarthat kiadójuk és a platform közti balhé
A hét elején robbant a hír, hogy a zeneipar három meghatározó kiadóóriása közül az egyik, a Universal Music Group nem hosszabbítja meg a január végén lejáró szerződését a rövid, zenés videók fellegvárának számító kínai közösségi oldallal. Így a felhasználóknak most több millió világsztárok által előadott dalt kell nélkülözniük egy ideig. De mennyi pénzről is lehet szó, és mikor érhet véget a vita, amit mindenkinek érdekében áll megoldani? 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik