Szórakozás

Katalin hercegné rákbetegségének bejelentése után átrendeződött a királyi család népszerűségi sorrendje

Chris Jackson - WPA Pool / Getty Images
Chris Jackson - WPA Pool / Getty Images
Az élmezőnyben változást történt.

Március 22-én tették közzé azt a videóüzenetet, amiben Katalin walesi hercegné bejelentette, hogy rákkal küzd. Ezt követően ő lett a királyi család legnépszerűbb tagja, derül ki a YouGov brit piackutató és adatelemző cég legfrissebb felméréséből. Katalin ezzel férjétől, a trónörökös Vilmos hercegtől vette át a vezetést, aki így most a második helyen áll a népszerűségi versenyben.

Az új eredmények alapján a britek háromnegyede (76%) pozitívan vélekedik a walesi hercegnéről, ami hat százalékpontos növekedést jelent az év elejéhez képest. Hasonlóan népszerű Vilmos is, 73%-kal, bár róla többen vannak negatív véleménnyel (21%), mint nejéről (15%).

A harmadik legkedveltebb királyi családtag 71%-kal Anna hercegnő, II. Erzsébet lánya és III. Károly húga. A Katalinhoz hasonlóan szintén rákbeteg jelenlegi uralkodó a negyedik (őt a britek 63%-a kedveli), őt követi öccse, Eduárd herceg (54%) és Kamilla királyné (50%).

Ami Harry herceg és Meghan Markle népszerűségét illeti, az nem sokat javult, mióta 2020-ban úgy döntöttek, felhagynak királyi tevékenységeikkel. A sussexi herceg népszerűségi mutatója 31%-on áll, feleségéé pedig 26%-on. De még ők is jóval megelőzik a pedofil botrányba keveredett András herceget, aki 6%-kal a sereghajtó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik