Szórakozás

Az utastérbe folyt a vécé tartalma, kényszerleszállást hajtott végre egy gép Németországban

URBANANDSPORT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
URBANANDSPORT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Nem tudták megoldani a helyzetet, végül úgy döntöttek, nem kockáztatják meg az orrfacsaró bűzben a majdnem tizenkét órás utat.

Vissza kellett fordulnia a United Airlines Frankfurtból San Franciscóba tartó repülőjáratának azt követően, hogy a meghibásodott vécé tartalma az utastérbe folyt, és a levegőben nem tudták orvosolni a problémát – írja a Daily Mail. 

A Boeing 777-300ER típusú gép egy órával azt követően hajtott végre kényszerleszállást, hogy elhagyták a német repteret. A probléma már nem sokkal a felszállás után jelentkezett, amikor orrfacsaró bűz árasztotta el az utasteret. Kiderült, hogy a vécé tartálya telt meg, folyt ki, elárasztva ezzel a mellékhelyiséget, a szennyvíz pedig az utastérbe is befolyt. A problémát megpróbálták elhárítani, egy ideig a gép Nagy-Britannia felett körözött, ám végül úgy ítélték meg, hogy ilyen állapotban nem kockáztatják a több mint tizenegy órás repülőutat, és inkább visszafordultak Németországba. A légitársaság közleménye szerint az utasoknak biztosították a szállodai ellátást, és másnap más járatokkal sikerült mindenkit eljuttatni San Franciscóba.

A United Airlinesnak nem ez volt az egyetlen incidense aznap: nem sokkal korábban a San Franciscóból Párizsba tartó járatának ugyancsak kényszerleszállást kellett végrehajtania, mert a gép egyik hajtóműve meghibásodott. Ugyanezen a napon a Tel Avivból Newarkba tartó járatnak kellett terven kívül leszállnia New Yorkban, mert az erős turbulencia miatt huszonkét utas megsérült, a pilóta pedig amiatt aggódott, hogy elfogy az üzemanyag. Március elején ugyanezen légitársaság San Franciscóból Tokióba tartó járata nem sokkal a felszállás közben hagyta el az egyik kerekét, amely a reptér parkolójába hullott megrongálva egy autót.

Az incidensekben minden esetben Boeing gépek voltak érintettek. A repülőgépgyártó az utóbbi időben fennállása legnagyobb biztonsági válságával küzd, a sorozatos esetek miatt lemondott a cég vezérigazgatója, David Calhoun.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik