Szórakozás

Bakács Tibor: Hétfőtől éhségsztrájkba kezdek a Parlamenttel szemben

Beliczay László / MTI
Beliczay László / MTI
Állítja: ez nem „egy Gyurcsány-féle színjáték” lesz.

Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát

– kezdi Bakács Tibor, korábbi újságíró közösségi médiás bejegyzésében, amit az nlc.hu szemlézett. Bakács komoly elhatározásra is jutott:

„Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány-színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben. Ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság.”

A lap szerint Bakács hozzáteszi, jelenleg 310 ezer forint a fizetése, ami szerinte csak párizsira elég a mindennapokban. Arra is számít, hogy erőszakosan lépnek majd fel ellene a sztrájk során, sőt, még előfordulhat, hogy pszichiátriára is elküldik – ám ezzel nem törődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik