Szórakozás

Iszonyatos tempóban költötte a pénzt a 63 éves lottónyertes

Andrew Milligan - PA Images / Contributor
Colin és Christine Wier 2011-ben
Andrew Milligan - PA Images / Contributor
Colin és Christine Wier 2011-ben
Hosszú évekig mondhatta magát a valaha volt legnagyobb összegű Euro Millions lottófődíj nyertesének a skót Colin Weir. Mint halála után kiderült, nem fogta vissza magát a költekezéssel: heti 100 ezer fontot (kb. 45 millió forintot) vert el.

Colin Wier alaposan kiélvezte élete utolsó éveit. A skót STV egykori operatőre 2011-ben, 63 éves korában nyerte meg a Euro Millions lottójáték addigi történetének legnagyobb fődíját, 161 millió fontot (több mint 73 milliárd forintot) – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Weir 2019-ben, 71 éves korában váratlanul halt meg egy vesesérülést követő vérmérgezésben. Halála után derült ki, hogy nem igazán takarékoskodott a nyereményével,

milliárdosként leélt nyolc éve alatt, átlagosan heti 100 ezer fontot (kb. 45 millió forintot) vert el.

Bár váratlanul halt meg, Weir jó előre gondoskodott arról, hogy szerettei és barátai ne felejthessék el egyhamar a búcsúztatását. Saját halotti torára egymillió fontba (kb. 450 millió forintba) kerülő partit rendezett a Trump Turnberry nevű luxushotelben, ahol a vendégek homárt ettek, és hozzá palackonként 340 fontos (kb. 155 ezer forintos) pezsgőt ittak.

A futballrajongó Weir rengeteg pénzt költött kedvenc focicsapatára, a jelenleg a skót másodosztályban játszó Partick Thistle-re. A halála előtt néhány héttel megvásárolta a klub részvényeinek 55 százalékát, a részesedést pedig a szurkolóknak, illetve a helyi közösségnek adományozta. A foci mellett Weir a lóversenyt is imádta, így három telivérben is tulajdonrészt szerzett.

Halálakor Weir a Skócia nyugati partján fekvő Ayrben, egy 1,1 millió fontot (kb. 500 millió forintot) érő, ötszobás tengerparti házban élt, amit 2018-as válása után vett. A feleségével Christine-nel közös otthonuk, a 3,5 millió fontot (kb. másfél milliárd forintot) érő, trooni Frognal House nevű kastély teljes tulajdonjogát az asszony nevére íratta. Weir és a felesége annak idején állítólag tíz percnyi nézelődés után döntöttek a kastély megvásárlásáról.

A Weir házában lévő bútorok és műalkotások, illetve a férfi ékszereinek értékét 212 ezer fontra (96 millió forintra) becsülték. A férfi garázsában négy autó állt: egy 10 ezer fontot (kb. 4,5 millió forintot) érő veterán Bentley Arnage, egy több mint 28 ezer fontot (közel 13 millió forintot) érő Jaguar F-Pace SUV, egy 24 ezer fontot (kb. 11 millió forintot) érő E-osztályú Mercedes, illetve egy 35 ezer fontot (kb. 16 millió forintot) érő V-osztályú Mercedes mikrobusz.

Colin Wier rengeteget költött a szeretteire, a barátaira és nagy összegeket adományozott jótékonysági szervezeteknek is. Gyermekei, Carly és Jamie azonban mindezzel együtt is komoly összeget örököltek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik