Szórakozás

Törölték a Balázsék adásából a politikáról szóló részt – Sebestyén Balázs elmondta, miért

RTL
RTL
Több hallgatónak is feltűnt, hogy a streamingoldalakra felöltött adásrészekből kimaradtak a műsorvezető kormánykritikus megszólalásai.

A Balázsék szerda reggeli adásában szóba került a bicskei pedofilbotrány, illetve a péntekre meghirdetett, Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért című tüntetés is. Felhívták Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivistát, beszélgettek továbbá arról is, hogyan lehetne a gyermekvédelem jelenlegi helyzetében változást elérni akár jogszabályokkal, akár anyagi ráfordítással, tekintettel például a szakemberhiányra.

Sebestyén Balázs egy ponton a saját véleményét is kifejtette a témában, a Reddit egy hazai celebekkel és influenszerekkel foglalkozó alfórumján viszont egy felhasználó a minap arról írt, hogy a Youtube-ra és a Spotifyra feltöltött adásokból kimaradtak azok a részek, melyekben a műsorvezető a kormányt kritizálta.

Miután több hallgató is érdeklődött az említett részek után, Sebestyén a csütörtök reggeli adásban beszélt arról, miért nem visszahallgathatóak.

Ennek nagyon egyszerű oka van. Az az oka, hogy borzasztóan elvenné a fókuszt arról, ami valójában fontos. A fontos az, hogy itt jogszabályi változtatások legyenek, hogy minél nagyobb reflektorfényt kapjon ez az ügy, és a gyerekek, akik tényleg elszenvedői és bajban vannak, azok valamilyen élethelyzetbeli változást és minőségbeli javulást éljenek át úgy, hogy lesz változás. Ha az én mondataimat politikai pártok, sajtóorgánumok a zászlajukra tűzik, és kiragadva, nem értve az egész szöveget, nem kontextusában nézve, hogy mit mondok, hanem egy-egy mondatot az ő vitorlájukba befogva felhasználnak politikai célokra, az egész egyszerűen csak árt az ügynek

– magyarázta.

Azzal, hogy ezt most senki nem tudja kiforgatni, és ebből mi úgy lépünk hátra, hogy a gyerekeket tartjuk szem előtt, azzal tudjuk segíteni az ügyet, és azt, hogy legyen változás. Úgyhogy ezért nem tudjátok ezt visszahallgatni

– tette hozzá a műsorvezető, hangsúlyozva: nem azért nem töltötték fel a streamingoldalakra a tárgyalt részeket, mert nem merték, hanem mert nem akarták, hogy az abból megjelenő cikkek vagy posztok eltereljék a fókuszt a gyerekekről, akik valóban segítségre szorulnak.

A műsor ellen egyébként nemrég újabb eljárás indult, ennek részleteiről alább lehet olvasni.

Kapcsolódó
Újabb eljárás indult Balázsék ellen, mert megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját
A Médiatanács szerint Balázsék gúnyolódása gyermekekre káros tartalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik