Kultúra

Újabb eljárás indult Balázsék ellen, mert megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját

RTL
RTL

A Rádió1 Balázsék című műsorában tavaly novemberben a műsorvezetők azzal viccelődtek, hogy az ország karácsonyfáját adományozó idős hölgy talán azért ajánlotta fel a fenyőt, mert meg akart tőle szabadulni, így pedig nem kellett fizetnie a kivágásért. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a műsorvezetők  méltatlanul bántak az idős asszonnyal, amely a gyermekek bizonyos korosztályára káros tartalomnak minősült – írja a Blikk.

Balázsék megszólaltatni is próbálták a hölgyet, aki azonban ezután nem kívánt részt venni a műsorban. Egy ideig hívogatták még, majd versenyt hirdettek a hallgatóknak, ki tudja leghitelesebben imitálni a nénit.

A 12 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába tartozó műsorról a Médiatanács megállapította, hogy Balázsék negatív magatartásmintát közvetítettek, kommunikációs fölényüket arra használták, hogy megszégyenítsenek egy idős asszonyt, és arra bíztatták a hallgatókat, hogy figurázzák ki az érintettet, ezzel azt üzenték, hogy mást megszégyeníteni mulatságos.

Sebestyén Balázs egyébként a minap kormánykritikus gondolatokat fogalmazott meg a műsorban, ezek viszont a streamingoldalakra felöltött adásrészletekből kimaradtak. Ennek miértjéről a műsorvezető a csütörtöki adásban beszélt.

Kapcsolódó
Törölték a Balázsék adásából a politikáról szóló részt – Sebestyén Balázs elmondta, miért
A műsorvezető szerda reggel beszélt hosszabban arról, mit gondol az elmúlt hetekben kirobbant pedofil-ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik