Szórakozás

Szőke Zoltán elmondta, miért döntött úgy, hogy elbúcsúzik Berényi Miklós karakterétől

Nagy Botond / RTL
Fotó a Barátok közt című sorozat forgatásáról.
Nagy Botond / RTL
Fotó a Barátok közt című sorozat forgatásáról.
Három évébe telt, hogy meglépje a felmondást.

Szőke Zoltán 21 éven keresztül alakította Berényi Miklóst a Barátok köztben, de egy idő után egyre kevésbé tetszett neki a karakter jellemfejlődése, ezért elkezdett motoszkálni a fejében a gondolat, hogy kiszáll a sorozatból. Erről a Vendégoldal című műsorban beszélt, amit a story.hu szúrt ki.

Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került. Ilyenkor mindig elgondolkodtam, hogy ez a szerep engem mint Szőke Zoltánt milyen emberré tesz. Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karaktert. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt el, mire megléptem a dolgot, és aláírtam a felmondásom. Minden szegmensét megvizsgáltam a döntésnek. De azóta sem bántam meg

– mondta el a színész, aki azt is elárulta: a végső döntést egy dél-amerikai elvonuláson hozta meg.

Voltunk a barátommal Peruban, ahol részt vettünk egy szertartáson, ahol sámánok is jelen voltak. Ugyan a világ sámánoknak hívja őket, viszont ők valójában gyógyítók. Ahogy a test is tele van toxikus anyagokkal, úgy a lélek is. Erre vannak olyan gyógymódok, amiket európai körülmények között nem találtam. Éreztem, hogy azt a sok terhet, amit a bő húsz év alatt magamra vettem, valahol ki kell engednem. Nyilván ezután még egy hosszú folyamat következett, de el kellett indítani, és a nulláról kezdtem újra az életem.

Kapcsolódó
Fodor Zsóka elárulta, mi igaz a Barátok köztből való kiírása körüli pletykákból
A színésznő tisztázta, anno miért döntött úgy, hogy visszaadja Magdi anyus szerepét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik