Szórakozás

Tápai Andi: Az ördög hatszor próbált megakadályozni, hogy kapcsolatba lépjek Istennel

Viasat 3
Viasat 3
Tápai Szabina húga ma már igyekszik a Biblia tanításai szerint élni és testvérével jóban lenni.

Tápai AndiTápai Szabina 37 éves fitneszedző húga – volt a tavalyi Szingli vagy svindli című valóságshow főszereplője. Azóta nagyot fordult vele a világ vele, megtért és nővérével is kibékült. Minderről a Story új számában mesélt.

Mint elmondta, nem kapott vallásos neveltetést, a családjából senki sem hívő. „Sosem beszélgettünk ilyen dolgokról, sőt egyáltalán nem hittem Isten létezésében” – árulta el Tápai, majd arról beszélt, a nővérével nem igazán értették meg egymást.

Szabival korábban nem voltunk túl jó testvérek, teljesen más a természetünk. Ő egy cserfes, pörgős, csaj, én sokkal nyugodtabb, intellektuálisabb természet vagyok, még ha a külsőm másról is árulkodik.

Tápai Andi elmondta, édesapjával is azért távolodtak el egymástól, mert úgy érezte, hogy „neki csak Szabi van, mivel ő a híresebb, sikeresebb, én pedig amolyan másodhegedűs vagyok a családban”. Sokáig harcolt apja szeretetéért, de egy idő után felhagyott azzal, hogy közelebb kerüljön hozzá.

Aztán öt évvel ezelőtt összesodorta őt az élet egy hivő párral, akik „teljesen máshogy viselkedtek és beszéltek, mint általában az emberek, sütött róluk a boldogság, a szeretet és a kiegyensúlyozottság”. Tápai Andi miattuk úgy döntött, ellátogat egy keresztény közösségbe.

Sokszor próbáltam elmenni, de mindig történt valami. Hol az autóm robbant le, hol váratlanul beindult a riasztó. Persze ma már tudom, mindez nem véletlen: az ördög műve volt. Hatszor próbált megakadályozni abban, hogy kapcsolatba lépjek Istennel, de végül nem sikerült a terve

– fogalmazott a fitneszedző, aki a párkereső műsorban megismert választottjától, Dejantól hallott újra a kereszténységről, ráadásul ő is ugyanabba a gyülekezetbe járt, ahová korábban többször invitálták.

Ezt nagyon erős jelnek éreztem, és ezúttal el is jutottam. Tavaly júliusban vettem részt az első istentiszteleten, ahol katartikus élményben volt részem. Igazi fizikai és szellemi kapcsolatot létesítettem az Úrral, éreztem a jelenlétét. Láttam, éreztem, hogy milyen hibákat vétettem, mások milyen gyötrelmeket okoztak nekem. Mérhetetlen fájdalom, bűnbánat volt rajtam, majd amikor lelkileg megtisztultam, olyan szeretetet, békességet éreztem, amihez foghatót még soha nem tapasztaltam. Végül megszólított az Úr, és azt mondta, »meg kell bánnod vétkeidet, és megbocsátani mindenkinek«.

Ezek után először apjával rendezte a kapcsolatát, majd nővérével. „Szabival is végre kezd olyan lenni a viszonyunk, amilyenről mindig is álmodtunk, mert már más szemmel nézek rá. Lettek közös témáink, minden vasárnap együtt vagyunk, és helyreállt a béke közöttünk” – mondta el Tápai Andi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik