Szórakozás

Moldován András: Az én gazdagságomat nem adták ingyen, ráment a családom, az egészségem

RTL
RTL
A Fókusznak adott interjújában arról is beszélt, miért híve az egyenes kritikának.

Szabó János január utolsó hétvégéjén mutatkozott be a Cápák közöttben, ötletének lényege az volt, az üdítős dobozok a felbontásuk után hermetikusan újra zárhatóak legyenek, a befektetőket 3D nyomtatóval előállított prototípusokkal szerette volna meggyőzni.

Moldován András végig kommentálta a feltaláló pitchét, majd a termék árán kifakadva kijelentette, hogy szerinte hat fontnál többet nem ér. Miután más befektetőkkel együtt nevetni kezdtek, Szabó elcsukló hangon kért tőlük komolyságot, hangsúlyozva, hogy a találmányában van munka, és számára olyan, mintha a gyereke lenne.

A történtekkel kapcsolatban Moldován nemrég a Fókusznak adott interjút, melyben elmagyarázta, miért híve az egyenes beszédnek.

Aki vállalkozónak mondja magát, és elsírja magát miközben épp pénzt akar kapni egy találmányához, szerintem ott más a probléma, nem az én őszinteségem. Ne akarjuk ezt összemosni. A vállalkozó egy nagyon kemény ember. Egy igazi harcos

– mondta az üzletember, aki úgy tapasztalja, sok vállalkozó nem tudja fogadni a kritikát, függetlenül attól, hogy a műsorban vagy személyesen keresik fel őt az ötleteikkel. Véleménye szerint viszont a megértés és a sajnálat csak rövid távon hasznos az üzleti életben, hosszú távon kifejezetten káros, szemben az őszinteséggel, ami bár kezdetben fájhat, később kifizetődő lesz.

Beülnek az emberek a komfortzónájukba, és azt keresik, hogy ők hogy tudnak komfortban lenni. Pont annyit dolgozni, amennyi épp jólesik, pont annyit kirándulni, pont annyit a családdal lenni, mindenféle dolgot pont annyit csinálni, amennyi jólesik, és neki komfortos. Ez jó, de ez nem a vállalkozói magatartás. A komfortzóna megöli az álmokat. A vállalkozó pedig az álmok álmodója, mindig többet akar, mindig gazdagabb akar lenni.

Moldován hozzátette, hisz abban a mondásban, hogy 8 óra munka a megélhetésre elég, 12-vel jómódra lehet szert tenni, 16 órával pedig gazdagságra. Ám mint mondja, tisztában van azzal, hogy utóbbinak ára van, amit maga is megtapasztalt.

Nézzük szembe azzal, hogy a többiekét sem egyébként, de az én gazdagságomat, azt biztosan nem adták ingyen. Ráment a családom, az egészségem, a nem tudom, micsoda, tehát ez nem úgy van, hogy egyszer csak ránk esik

– jelentette ki a vállalkozó, hangsúlyozva, szerinte a világot az egyenes beszéd viszi előre, ezért az üzleti kommunikációja is az őszinteségre épül.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik