Szórakozás

BBC: Harry herceg az Egyesült Királyságba utazik, hogy találkozzon az apjával

Max Mumby / Indigo / Getty Images
Max Mumby / Indigo / Getty Images
A diagnózist hamar közölte vele a király.

Mint arról február 5-én hírt adtunk, III. Károlynál rákot diagnosztizáltak, megkezdték a kezelését. A Buckingham-palota hétfő este közleményt adott ki III. Károly egészségügyi állapotával kapcsolatban, amiből kiderül, hogy a 75 éves királynál rákos elváltozást találtak.

A király közelmúltbeli, jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt végzett orvosi beavatkozása során egy másik, aggodalomra okot adó problémát észleltek. Az ezt követő diagnosztikai vizsgálatok a rák egy formáját azonosították.

Mint írják, megkezdték a kezelését, amíg ez tart, a uralkodó orvosi tanácsra elhalasztja minden nyilvános programját, de az állami teendők ellátását és az ezzel járó hivatalos dokumentációs tevékenységeket a szokásos módon folytatja. Hogy melyik szervét támadta meg a betegség, arról nincs információ.

Mindenesetre a BBC arról számolt be, Károly fia, Harry herceg az Egyesült Királyságba utazik, hogy meglátogassa apját a következő napokban a diagnózis miatt. Harry szóvivője elmondta, hogy a herceg beszélt már az apjával a diagnózisról.

Kapcsolódó
III. Károlynál rákot diagnosztizáltak, megkezdték a kezelését
Nemrég prosztataműtétje volt, akkor észlelték a problémát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik