Szórakozás

Gábor Zsazsa özvegye úgy döntött, új szobrot készíttet néhai feleségének, akkor is, ha százezer dollárt kell kifizetnie érte

Ivándi-Szabó Balázs /24.hu
Ivándi-Szabó Balázs /24.hu
Az eredeti megrendelésével nem volt elégedett, szerinte olyan lett, mint egy női ruhás férfi.

Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt az RTL Híradó egyik múltheti adásában jelentette be, hogy néhai feleségének életnagyságú szobrot állítanak Budapest II. kerületében, ami februárban kerül majd átadásra.

Az özvegy pár nappal később a Blikknek fejtette ki, mennyire nem elégedett az elkészült művel, hangsúlyozta továbbá, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy a szobrot sehol se állítsák ki.

Ez nem Zsazsa, ez egy szörny, ez a szobor úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi. (…) Nem magam miatt, hanem a feleségem és a rajongói miatt nem fogadhatom el ezt a valamit. Ha Zsazsa látná, kiugrana a sírjából

– mondta akkor, az interjúban továbbá azt is állította, hogy a Babusa János által elkészített szobor minden költségével együtt legalább 27 és fél millió forintjába fájna.

A történtekkel kapcsolatban a szobrász is megszólalt a lapnak, aki meglepetten fogadta megrendelője szavait, emlékei szerint ugyanis a korábbi sajtótájékoztatón mindennel meg volt elégedve.

Ez az én szobrom, akkor lesz az övé, ha megveszi tőlem, de van még tartozása felém. Hárommillió forint előleget fizetett ki, de a szobor hatmillióba kerül. A bronzöntődéhez pedig semmi közöm, azt ő intézte

– nyilatkozta a művész.

A herceg most ismét a Blikknek szólalt meg, eldöntötte ugyanis, hogy új szobrot készíttet, amiért akár további 35 és fél millió forintot is hajlandó kifizetni.

Meg fogok rendelni egy új szobrot. Akkor is, ha százezer dollárt kell kifizetnem érte! Mindig is olyan szobrot szerettem volna, amelyen Zsazsa ül, ezt mindenkinek jeleztem is korábban, és addig megyek, amíg az új szobor olyan nem lesz, amely valóban visszaadja a feleségem szépségét és egyéniségét

– fogalmazott von Anhalt, hozzátéve: a jövőben sosem akarja elkövetni azt a hibát, hogy nem köt szerződést, és csak szóban egyezik meg a kivitelezővel.

Ami az első szobrot illeti, a Blikk Megyeri János szobrászművészt is felkereste a témában, aki elmondta, rengeteg tényezőtől függ, hogy végül mennyibe kerül egy életnagyságú szobor, így pontos árat semmiképpen sem tudna mondani, a hatmilliót viszont kevesli.

Kevésnek tűnik. Egy azonban biztos, hosszú hónapok munkája az, ami után elkészül egy ilyen alkotás

– tette hozzá Megyeri, aki saját bevallása szerint nyitott lenne arra, hogy ő készítse el Gábor Zsazsa új emlékművét, ugyanis határozottan úgy gondolja, hogy a színésznő „az a személyiség volt, aki érdemelne egy méltó szobrot Budapesten”.

Kapcsolódó
„Ez nem Zsazsa, ez egy szörny!” – Frédéric von Anhalt nem elégedett a felesége szobrával
A herceg szerint néhai felesége kiugrana a sírból, ha engedné, hogy a szobrot bárhol is kiállítsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik