Élet-Stílus

„Ez nem Zsazsa, ez egy szörny!” – Frédéric von Anhalt nem elégedett a felesége szobrával

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A herceg szerint néhai felesége kiugrana a sírból, ha engedné, hogy a szobrot bárhol is kiállítsák.

Frédéric von Anhalt a héten az RTL Híradónak számolt be arról, hogy feleségének, Gábor Zsazsának életnagyságú szobrot állítanak Budapest II. kerületében, amit februárban lepleznek majd le.

A színésznő özvegye most a Blikknek mutatta meg a szoborról készült fotót, kifejezte viszont a lapnak, hogy egyáltalán nem elégedett a végeredménnyel.

Ez a szobor nem az, mint amit megrendeltem! Számos fotót küldtem el a szobrászművésznek Zsazsáról, amelyeket ki is nyomtatott magának az alkotóterében, János tisztában volt azzal, hogyan nézett ki a feleségem. Tudta, láthatta, hogy a feleségem egy kerekded arcú, mosolygós szépség volt. Ha estélyi ruha volt rajta, az mindig földig ért, kesztyű, ha volt rajta, az mindig az egész karját takarta. De az alkotás fejéről már nem is beszélek! Ez nem Zsazsa, ez egy szörny, ez a szobor úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi

– jelentette ki Von Anhalt, aki eldöntötte, mindent megtesz azért, hogy a szobrot sehol se állítsák ki.

Nem magam miatt, hanem a feleségem és a rajongói miatt nem fogadhatom el ezt a valamit. Ha Zsazsa látná, kiugrana a sírjából.

Az özvegy az anyagiakról is beszélt a lapnak.

Azt a tájékoztatást kaptam, hogy hárommillió forintot kell a művésznek kifizetni, majd újabb hármat a bronzöntőnek, három és fél millió volt a talapzat és közel 18 millió forintra tehetőek az egyéb költségeim, az emiatti magyarországi utazások, a szálloda és minden egyéb. Ez összesen 27 és fél millió. Ehhez képest a művész a szobrot bejelentő sajtótájékoztatón közölte, hogy hárommillió forinton felül még egyszer ennyit kellene fizetnem neki ahhoz, hogy megkapjam a szobrot. Ez olyan, mint egy zsarolás.

A Blikk a szobor alkotóját, Babusa Jánost is megkereste, aki értetlenül fogadta megrendelője szavait. Állítja, a herceg elfogadta a feltételeit, így a követelése is jogos az irányába.

Én most hallom először, hogy ez a véleménye, mindennel meg volt elégedve a sajtótájékoztatón! Meg vagyok lepve. Ez az én szobrom, akkor lesz az övé, ha megveszi tőlem, de van még tartozása felém. Hárommillió forint előleget fizetett ki, de a szobor hatmillióba kerül. A bronzöntődéhez pedig semmi közöm, azt ő intézte

– mondta a szobrász, aki korábban az RTL Híradónak úgy nyilatkozott, művével nem a hírességet, hanem Gábor Zsazsa emberi énjét próbálta megformálni.

Kapcsolódó
Gábor Zsazsának életnagyságú szobrot állítanak Budapesten
Már az utolsó simításokat végzik a bronzművön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik