Szórakozás

Falusi Mariann Lang Györgyiről: Lelkileg az utolsó pillanatig ő támasztott minket

Keleti Éva / MTVA
Keleti Éva / MTVA
Az énekesnő nagyon tisztelte barátnőjét, amiért ilyen hihetetlen lelkierővel élte az életét.

Falusi Mariann interjút adott a Nők Lapjának, melyben egyebek között arról beszélt, hogy az utóbbi időszakban életmódot váltott, aminek hatására pár hét alatt 23 kilót fogyott. „Tudni kell, hogy életemben már több száz kilótól szabadultam meg, de mindig visszakúsztak rám” – mondta el az énekesnő, hozzátéve: korábban nagyon rendszertelenül élt, és közben nem ért rá odafigyelni magára. Elmondása szerint sok mindent átalakított az életében, miután „egyedül maradt” – tavaly januárban elhunyt az édesanyja, május 20-án pedig Lang Györgyit, a Pa-Dö-Dő másik tagját, legjobb barátját veszítette el.

Három nappal Lang Györgyi halála után Falusi Mariann a Játékszín színpadán egy dal előadása után elsírta magát, majd Hernádi Judit is így tett. Erről így mesélt a magazinnak:

Végül már a közönség is könnyezett, együtt gyászoltuk Györgyit. Csak a halála után derült ki, mennyire szerették az emberek… Én apukám halála napján is bementem a színházba énekelni. Ez a munkám, és ez nem választható kűr, hanem kötelesség. A nézők elvárják, hogy ha jegyük van az előadásra, ha esik, ha fúj, ott álljak a színpadon. Szerintem ez teljesen normális, ahogyan az is, hogy egy ilyen helyzetben az ember elérzékenyül. Annak akkor ott volt a helye. Mindnyájan megkönnyebbültünk.

Falusi Mariann azt mondta, senkivel nem tud olyan mélyen és őszintén beszélgetni, mint Lang Györgyivel tette.

„Györgyivel úgy lehetett dumálni meg röhögni, olyan lazán, szívből, hogy attól minden más megvilágításba került. Nagyon tiszteltem, amiért ilyen hihetetlen lelkierővel élte az életét.

Fiatal kora óta tudta, hogy szklerózis multiplexe van, és az egész Pa-Dö-Dő-korszakot így nyomta végig! Ha néha magam alá csúsztam, mert kivel nem esik meg, csak arra gondoltam, mi az én nyomorom ahhoz képest, amin ő megy keresztül, és egyből összeszedtem magam.

Nehogy azt gondold, hogy Györgyi rászorult a segítségre! Persze fizikailag igen, mert miután kerekesszékbe került, be kellett neki vásárolni, meg ilyesmi, de lelkileg az utolsó pillanatig ő támasztott minket. Az egész csapatot. Nem volt hajlandó a betegségével foglalkozni, folyton azon törte a fejét, mit lehetne még csinálni” – fogalmazott az énekesnő.

1985-ben, a Rémségek kicsiny boltja című előadásban ismerkedtek meg, a Vígszínházban, árulta el Falusi Mariann.

Csak egymásra néztünk, és azonnal tudtuk, hogy a lelkünk mélyén tesók vagyunk. Két duci lány, tarka-barka ruhákban, akik magasról tesznek az elvárásokra. Györgyi fantasztikus ember volt! Nagyon hiányzik.

Falusi Mariann a halálakor is Lang Györgyivel volt. „Természetesen zajlott az egész, görcsök nélkül, úgy, ahogy éltünk” – mondta.

Eddig nem beszéltem erről a sajtóban, mert magánügy. Györgyi biztos most is röhög rajtam a túlvilágon, hogy egyáltalán minek… Múltkor részt vettem egy reinkarnációs hipnózison, a terapeuta a végén megkérdezte, szeretném-e látni a halálomat. Mondtam, hogy nem. Tudom, milyen lesz, láttam Györgyiét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nők Lapja (@nok_lapja) által megosztott bejegyzés


Kapcsolódó
Kulka János Lang Györgyiről: Ott ültem mellette, fogtam a kezét, simogattam az arcát, amikor elment
A színész azt mondta, „Györgyi búcsúztatása csodálatos volt”, és egyszer majd ő is ilyet szeretne magának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik