Szórakozás

Céline Dionról film készül, ami reméli, felhívja majd a figyelmet kevéssé ismert gyógyíthatatlan betegségére

Alice Chiche / AFP
Alice Chiche / AFP
2022-ben diagnosztizáltak nála stiff-person-szindrómát.

Céline Dion 2022 decemberében jelentette be, hogy egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, stiff-person-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami az izmokat támadja meg, beleértve a hangszálakat és a szívet is. Betegsége miatt akkor határozatlan időre lemondta koncertjeit, tavaly pedig a testvére, Claudette Dion adta hírül, hogy az énekesnő elvesztette az irányítást az izmai felett.

A minap a Guardian számolt be arról, hogy dokumentumfilm készül Céline Dionról, ami az énekesnő életének egy kifejezett évére fókuszál majd, miközben bemutatja, hogyan küzd a betegségével.

Ez az elmúlt pár év komoly kihívást jelentett a számomra, az út az állapotom felfedzésétől a betegséggel való együttélésig és a kezelés megtanulásáig, de nem hagytam, hogy ez határozzon meg. Miközben ráléptem a karrierem folytatásához vezető útra, rájöttem, mennyire hiányzott, hogy lássam a rajongóimat. A távollétem alatt úgy döntöttem, dokumentálni szeretném életemnek ezen részét, hogy segítsek másoknak, akik osztoznak ebben a diagnózisban. Remélem, a film felhívja majd a figyelmet erre a kevéssé ismert állapotra

– fogalmazott közleményében az énekesnő.

A hivatalos szinopszis szerint a film egy „érzelmes, energikus és költői szerelmeslevél a zenéhez”, a produkcióért felelős Amazon MGM Studios vezetője, Jennifer Salke pedig úgy méltatja, mint „egy sorsfordító korszak nyers, intim ábrázolását”. A megjelenési dátumot egyelőre nem jelentették be.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik