Szórakozás

900 ezer forint értékben lopott el kulacsokat, nem is kellett hozzá olyan nagyon sokat

Mindössze 65-öt.

Manapság, ha valaki rákeres a „Stanley Cup” kifejezésre, könnyen lehet, jó sokat kell görgetnie lefelé, hogy jéghokival kapcsolatos találatot lásson. Hiába vagyunk már a Stanley kupáért zajló amerikai jégkorongliga közepén, sokkal nagyobb őrület uralkodik most az Egyesült Államokban a Stanley márkájú kulacsok körül.

Órákat képesek  az emberek sorba állni a boltok nyitása előtt is, hogy esetleg hozzájussanak egy méretes, és állítólag a folyadékot jó sokáig hidegen tartó edényhez.

De ahogy a Stanley márka Adventure Quencher Travel Tumbler nevű kupája, úgy az ára is elég magas a TikTokról indult tömeghisztériának is köszönhetően – a #Stanleycup hastag alatt már több mint 7 milliárd videót találni –, egy egyszerű darab 13-14 ezer forint is lehet, egy „special edition” pedig ennél drágább.

Alig múlt el a karácsony, mikor már a Valentin-napi, a Starbucksszal együtt piacra dobott rózsaszín különkiadásért is órákig álltak, sátraztak éjjel a boltok előtt az emberek.

Emiatt vannak, akik próbálnak máshogy hozzájutni – aztán eladni.

Kaliforniában egy 23 éves nőt azon kaptak, hogy 2500 dollár, azaz 900 ezer forint értékben próbált meg Stanley cupot lopni. Nem volt olyan nehéz rajta kapni, a módszere az volt, hogy a telerakott kosarát egyszerűen kitolja a boltból, és bepakolja a palackokat a kocsijába. A nő annak ellenére sem volt hajlandó fizetni értük, hogy a bolt alkalmazottai erre felszólították – írja a BBC.

Ezért kihívták a rendőröket a Sacramento elővárosában, Roseville-ben található bolthoz, illetve már nem ott kapták el, hanem mikor elhajtott, egy autópályán tudták félreállítani.

65 Stanley cuppal töltötte meg a kocsiját a nő.

Bár a Stanley-k divatosak, határozottan nem tanácsoljuk, hogy a bűnözés felé forduljanak a hidratálási szokásaik teljesítése érdekében

– írta közleményében a rendőrség.

A kupákat 1913-ban dobta piacra William Stanley Junior azzal reklámozva, hogy „eltörhetetlenek”. Két éve vált igazán divatossá, mivel környezettudatos megoldás az újrahasználhatósága miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik