Szórakozás

Zalatnay Sarolta: Mégis miféle érdekek vezetik azokat a politikusokat, akik nem a béke pártján állnak?

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
Az énekesnő az orosz-ukrán háború kirobbanása óta szeretne hírt kapni azokról a felvidéki családokról, akik évtizedekkel ezelőtt vendégül látták.

Zalatnay Sarolta a Borsnak nyilatkozott arról, mit gondol az orosz-ukrán háborúról.

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy vannak kormányok itt Európában, melyek kimondva, kimondatlanul, de a politikájukkal egyértelműen a háború pártján állnak! Mégis miféle érdekek vezetik azokat a politikusokat, akik nem a béke pártján állnak? Vajon ők megkérdezték a polgáraikat, hogy egyetértenek-e velük? Aligha…

– fogalmazott az énekesnő, majd azzal folytatta, hogy szerinte azt nem lehet „békére törekvésnek nevezni, hogy az unió fegyvereket akar küldeni, vagy éppen küld is a harcokhoz”.

Miközben minden irányból zúdul ránk az okosok bölcselkedése, emberek százezrei menekültek el a hazájukból, és ugyanennyien viszik vásárra bőrüket nap-mint nap parancsszóra

– mondta Zalatnay, aki személyes érintettségéről is beszélt.

„Ukrajna és különösen Munkács és Ungvár környéke a szívem csücske. Annak idején szinte hazajártunk koncertezni a Kati és a kerek perec zenekarral. Volt olyan hétvége, hogy nyolc bulink is volt a környéken, és mivel a következő héten is ugyanennyit szervezetek, hát maradtunk, és kézről kézre adtak minket a magyar családok, akik vendégül láttak minket” – idézte fel emlékeit Zalatnay, aki szeretne majd ellátogatni az említett településekre az őket befogadó családokhoz, miután véget ér a háború.

Addig pedig imádkozom értük és minden harcoló katonáért. Kérem a világot és Európát, hogy tegyenek végre lépéseket a békéért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik