Szórakozás

II. Erzsébet halála olyan hirtelen jött, hogy Károly helikopteren ülve olvasta el, mi lesz a protokoll onnantól

Jack Hill - WPA Pool / Getty Images
Jack Hill - WPA Pool / Getty Images
A néhai uralkodó halálának körülményeiről is szót ejtenek egy új könyvben.

Több mint egy évvel II. Erzsébet királynő halála után új részletek kerültek napvilágra, amelyek bepillantást engednek a néhai uralkodó halálának körülményeibe. Robert Hardman királyi életrajzíró az új könyvében számos részletet megosztott arról, milyenek voltak a királynő utolsó órái, melyet az uralkodó magántitkára, Sir Edward Young jegyzett fel még Balmoralban aznap, mikor II. Erzsébet meghalt.

Mindezt a Daily Mail szemlézte elsőként. Ahogy a könyvből idézik, a királynő álmában hunyt el.

Nagyon békés volt. Álmában történt. Nem volt tudatában, nem érzett fájdalmat sem.

Ez a feljegyzés a Királyi Levéltár részévé is vált.

Mint kiderült, noha aggódtak a királynő egészségéért akkoriban, a halála olyannyira hirtelen következett be, hogy Károly sietve helikopterre szállt, hogy Balmoralba rohanjon. A gépen ülve olvasta el a London Bridge-hadművelet névre hallgató protokollt, amely részletezi, mi történik, ha meghal az aktuális uralkodó.

Károly és felesége, Kamilla Balmoralban tartózkodva egy órát töltöttek a királynő ágyánál, mielőtt meghalt. A királynő lánya, Anna hercegnő is ott volt az ágy mellett, egy tiszteletes, valamint egy másik lelkész csatlakozott hozzájuk, hogy a Bibliából olvassanak részleteket a királynőnek.

Közben Károly maga hívta fel mindkét fiát, Vilmost és Harry herceget, arra biztatva őket, hogy utazzanak Skóciába, hogy elbúcsúzzanak tőle. Még akkor is abban a hitben volt, hogy a királynőnek nem órái, napjai vannak hátra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik