Szórakozás

Éjszakánként 30 ezer forintért keres vendégeket a nappalijába felállított sátrakba az Airbnb-n

A „romantikus” szálláshelyként kínált sátrak annyira kiverték a biztosítékot az internetezők körében, hogy a szállásközvetítő oldalról azóta törölték is a londoni ingatlant.

Előbb a brit fővárosban szállást keresők, majd az internetezők körében is hatalmas felháborodást váltott ki egy Airbnb-n kínált szálláshely, ahol csupán 68 fontot – azaz nagyjából 30 ezer forintot – kérnek azért, ha az éjszakát a nappaliban felállított sátrak egyikében szeretné tölteni az ember. (Bár a kevésbé keresett időpontokon akár 38 fontért, vagyis 17 ezer forintért is kivehetőek a sátrak.)

A szálláshely London belvárosában, a Temzétől egy köpésre, a Covent Gardennél található. És éjszakánként 38 fonttal számolva egy hónapra jóval olcsóbban ki is jön, mint a borsos helyi albérletárak – a brit médiumok szerint konkrétan feleannyiba kerül, mint egy átlagos londoni albérlet. Azonban van vele egy kis bökkenő:

az itt megszálló vendégeknek ugyanis nem túl sok magánszférája lehet, hiszen – ahogy a történetről beszámoló Daily Mirror is felhívja rá a figyelmet – a hirdetéshez csatolt képek szerint összesen három sátor van felállítva a szobában.

@londonlister.com London Central London Tent in Living room to rent #london #tent #livingroom #tent #londonrent #zone1 ♬ original sound - LondonLister.com

Bár a hirdetés akkora felháborodást keltett, hogy idő közben törölték – így mi is csak TikTok-videókat tudunk mutatni róla –, a brit bulvárlap azt írja, hogy 5-ből 4,45 csillagos értékeléssel rendelkezett a szálláshely.

Az értékelések között többen is megemlítették, hogy kiváló elhelyezkedésű a lakás, illetve a fürdőszobája és a mosdója is szuper, de a sátrak kicsik és zajosak. Mivel a sátrak anyaga nem szigeteli megfelelően a hangot, ezért a többi vendég mozgolódását is rendesen lehet hallani.

Jövő héten Londonba megyek néhány ügyféllel találkozni egy új projekt miatt, és szállást kerestem az Airbnb-n, amikor megakadt a szemem ezen a hirdetés. Úgy értem, minden tiszteletem az övék, még egy kis »irodahelyiséget« is csináltak az ingatlanba, ha gyorsan beszélni kéne egy ügyféllel–- mindezt úgy, hogy egy horkoló idegen mellett ülsz, aki valószínűleg túl sok sört ivott előző este

– írta le a hostelek világát idéző körülményeket egy másik felhasználó.

„Az Airbnb-n kerestem egy elfogadható londoni szállást, és kiszúrtam ezt az abszolút akciót: egy sátor valaki nappalijában 65 fontért egy éjszakára! További extrák: közös WC és mosdó. És még azt mondják, hogy London drága…” – fogalmazott egy másik felhasználó.

Egy friss vendég, aki 4 csillaggal értékelte a szállást, azonban kellemes élményekről számolt be: „Nem egy igényes szállás, de nagyon központi helyen van, tökéletes egy rövid tartózkodásra. És a házigazda is kiválóan kommunikált” – fogalmazott.

Egyébként nem ez az első eset, hogy valaki sátrakat hirdet Londonban az Airbnb-n, 2019-ben és 2022-ben is beszámoltunk egy-egy hasonló esetről.

@isaackozlovskis Gonna be the best camping trip ever ⛺️ #london #airbnb #cozzielivs ♬ original sound - phonographicmaterial

Ajánlott videó

Olvasói sztorik