Szórakozás

Leborotválta a 7 éves kislánya fejét egy ohiói anya, majd azt hazudta róla, hogy leukémiás

A több éven át tartó átverésnek az vetett véget, hogy a lány iskolájában feltűnt, mégsem vak a fél szemére a gyerek, mint ahogy az édesanyja állította.

Azzal vádolnak a hatóságok egy amerikai édesanyát, hogy éveken keresztül rákosnak hazudta a saját lányát, és a gyerek kezelésére gyűjtött pénzt aztán saját magára költötte – számolt be a Daily Mail.

A 41 éves Pamela Reedet hétfőn tartóztatták le az ohiói hatóságok, mivel a gyanú szerint 2017 október óta – amikor a kislánya még csak 20 hónapos volt – azt hazudta a most 7 éves Addeyről, hogy más betegségek mellett a csontvelőrák egy súlyos változatával, akut mielogén leukémiával küzd, és a lánya „harcát” megörökítő képekkel és bejegyzésekkel adományokat gyűjtött a Facebookon.

Ennek érdekében rendszeresen leborotválta a gyerek fejét, vérvizsgálatokra vitte, és különböző vizsgálati eredményeket is meghamisított. De még rákgyógyszeres dobozokat is szerzett, hogy a felhasználásukkal is a rákbetegség látszatát tudják kelteni. A „kezelések” és „vizsgálatok” miatt a kislány összesen 280 órát hiányzott az iskolájából.

A csalással végül azután buktak le, hogy a gyerek iskolájában a védőnőnek feltűnt: Abbey nem vakult meg a jobb szemére, ahogy azt az édesanyja állította. A Noble megyei seriffhivatal a védőnő bejelentése miatt indított nyomozást az ügyben.

Az Ohio állambeli Pleasant Cityből származó Reed emellett azt is állította a saját lányáról, hogy gyakran kap rohamokat, ami miatt bele kellene ültetni a testébe egy eszközt, és erre a műtétre is szeretnének pénzt gyűjteni. Az édesanya a letartóztatása után először tagadta az egészet, de végül beismerő vallomást tett.

Hogy pontosan mennyi pénzt csalt ki másoktól ezzel a módszerrel az amerikai nő, az sajnos nem derül ki a brit bulvárlap cikkéből, de valószínűleg több ezer dollárról van szó. Az biztos, hogy egy helyi szervezet egyszer az online adománygyűjtésen kívül 8 ezer dollárt – mai árfolyamon közel 2,7 millió forintot – adott Addey kezelésére.

Azóta kiderült, hogy az adományok nem Addey orvosi költségeire mentek, hanem közvetlenül Reed zsebébe – állítják a nyomozók.

A letartóztatás árnyékában törölt blog bejegyzései szerint egyébként Addey nővére is abban a hitben élt, hogy a húga rákos.

Bár Reed férjnél van, a férfi sosem szerepelt a blogbejegyzésekben, és az anya letartóztatásakor sem volt jelen – így egyelőre az sem világos, hogy ő tudott az átverésről.

A megtévesztéssel elkövetett lopással gyanúsított Pamela Reedet ugyan letartóztatták, de 50 ezer dollár – azaz 17,3 millió forint – óvadék megfizetése ellenében szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik