Szórakozás

„Nem védem! – Pedig azt csinálod!” – Vajtó Lajos és Hajdu Steve összefeszültek Vidnyánszky kapcsán

rtl
rtl
Téma volt a Nemzetiben történt baleset.

2023 emlékezetes közéleti eseményeit tárgyalták ki a Reggeli stúdiójában, többek közt Vajtó Lajos és Hajdu Steve közreműködésével. Természetesen szóba került a Nemzeti Színházban történt színpadi baleset, mely során Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy csaknem három méter magas díszletelemről, súlyos végtagsérüléseket szenvedve.

Az ügyben belső vizsgálat indult, ami azóta már le is zárult: a Nemzeti nyolc alkalmazottjából álló bizottság úgy ítélte meg, hogy egyszemélyi felelősség senkit sem terhel, így Vidnyánszky Attila, az intézmény igazgatója visszavonta a lemondását.

Vajtó mindezt elfogadhatatlannak tartja:

Elfogadhatatlannak tartom, hogy az az igazgató nevezi ki a belső vizsgálatban részt vevőket, aki ebben érintett. És lám-lám mi történt? A vizsgálat során megállapították, hogy nincs felelős. Ez számomra arcpirító és elfogadhatatlan. Nem tudom, hány embernek kell meghalnia ahhoz, hogy legyen felelős.

Hajdu erre úgy felelt, a színház veszélyes üzem, nem ez lehetett az egyetlen hasonló eset, de védeni nem akarja Vidnyányszkyt.

Pedig azt csinálod

– fogalmazott Vajtó. Hajdu Steve nem értett egyet a kijelentésekkel:

De Lajos, ezzel most tudod, mit csinálsz? Nem felelőst fognak keresni, hanem bezárják mondjuk a színházakat. Mert azt mondják, hogy ezzel csak baj van, a Lajos is kibukott a Reggeliben. Az a legegyszerűbb.

Nemrég Udvaros Dorottya is erről az ügyről beszélt egy interjúban:

Kapcsolódó
Udvaros Dorottya a Nemzeti Színházban történt balesetről: Keressék tovább a felelősöket!
A színésznő szerint ennek az ügynek precedensértékűnek kell lennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik