Szórakozás

Egy tölgyfához fűződő erotikus kapcsolat váltotta meg a magánytól a kanadai nőt

A 45 éves nő szerint minden ember ökoszexuális.

Egy kanadai nőt egy tölgyfa ébresztett rá arra, hogy ökoszexuális, tehát olyan ember, akit erotikus szálak fűznek a természethez – írja a Daily Star.

A 45 éves Sonja Semyonova mindig is magányosnak érezte magát, mígnem 2020 telén a kanadai Vancouver-szigetre költözött, ahol gyakran sétálgatott egyedül – az egyik ilyen alkalommal pedig megpihent egy tölgyfa tövében, ami állítása szerint megváltoztatta az életét.

Egész télen hetente öt nap sétáltam a fa melletti ösvényen. Észrevettem a fával való kapcsolatot. Odafeküdtem hozzá. Volt valami erotika abban, ahogy egy ilyen nagy és öreg dolog tartja a hátamat.

– mesélte Semyonova az élményről, kiegészítve azzal, hogy a fával való kapcsolata nagyon hasonló ahhoz, amit embertársaival is át kíván élni. Szeretné magát aprónak érezni, miközben megtámasztja egy szilárd dolog, ami nem engedi őt mélyre zuhanni: „Vágytam arra az erotikus energiarohamra, ami akkor jön, mikor új partnerrel találkozol, és ez nem fenntartható”.

@bodystoryteller

♬ Please dont leave - Shaya Zamora

A magát ökoszexuálisnak tartó nő nem folytat fizikai aktust a fával, és azt mondja, hogy a természetből fakadó érzések nem feltétlenül azonosak az emberi szexualitással. Szerinte tévhit, hogy az erotikának ez az ága az emberek és a természet közti szexet jelenti, de vannak azonosságok:

Az évszakok változását nézni számomra erotikus aktus. Télen a halálból indulsz ki, majd tavasszal minden megelevenedik és párba áll. Vannak hasonlóságok az emberekkel való szex és az ökoszexuálisok természet iránt érzett erotikája között, de nem ugyanaz.

Semyonova úgy véli, a lelke mélyén mindenki ökoszexuális, hiszen nem véletlenül szeretünk parkokban piknikezni és kirándulni menni.

„Azt nem vesszük észre, hogy azért akarjuk ezeket csinálni, hogy megcsapoljuk azt az életerőt, ami ezekből a dolgokból fakad – tehát magát az erotikát. Szerintem nyerhetnénk abból, ha szimbiózisban élnénk a természettel, ez a kapcsolat határozottan erotikus lehet.”

Az ökoszexualitás nem újkeletű dolog, már 2016-ban arról írtunk, hogy nagyjából 100 ezer ember így definiálhatja saját szexuális beállítottságát, bár abban nincs teljes összehang, ez kinél mit jelent pontosan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik