Szórakozás

Ünneplés közben a szállodai fürdőkádba székelt, meg is fosztották a címétől a kínai sakk bajnokát

Han Chuanhao / XINHUA / AFP
Egy kínaisakk-tábla játék közben.
Han Chuanhao / XINHUA / AFP
Egy kínaisakk-tábla játék közben.
De emellett az análgyöngyös csalás gyanúja is felvetődött a bulizásban is bajnok kínaisakk-bajnokkal szemben.

Helytelen viselkedés miatt elvették a friss országos bajnoki címét, és egy évre el is tiltották a versenyzéstől a kínai sakk legújabb bajnokát, a 48 éves Jen Csenglongot – számolt be a Guardian.

Csenglong még december 17-én nyerte el a kínai sakk királya címet a Hainan szigetén megrendezett tornán, ami után úgy ünnepelt, ahogy az emberek többsége is tette volna. Azonban kicsit túltolta a dolgot. Olyannyira, hogy a szállodai szobájában tartott ünneplésnek az lett a vége, hogy a bajnok annyira felöntött a garatra, hogy másnap este belekakált a fürdőkádba.

Amivel a kínai kínaisakk-szövetség szerint nemcsak szállodai tulajdont rongált, hanem megsértette a közrendet és az erkölcsöt is.

Azt nem tudni, hogy pontosan mekkora pénzdíjtól esett el, de a brit lap szerint akár több tízezer jüant is elbukhatott. (10 ezer jüan egyébként nagyjából félmillió forintnak felel meg.)

Azonban a sportághoz méltatlan ünneplés mellett más vád is felmerült Jen Csenglonggal szemben. Méghozzá olyasmi, ami nemrég a hagyományos sakk világát is felkavarta:

a címétől megfosztott kínaisakk-bajnok ugyanis a gyanú szerint jelzésre rezgő análgyöngyökkel csalhatott.

Mondjuk, ezt a kínai közösségi médiában megjelenő vádat a szövetség nem tudta megerősíteni.

Bizarr sakkbotrány: Rezgő análgyöngyökkel csalhatott egy fiatal nagymester
Váratlan vereséget szenvedett az ötszörös világbajnok sakklegenda, Magnus Carlsen. Állítólag ellenfelének a szexuális segédeszközzel morzézták el a nyerő lépéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik