Szórakozás

Karácsony alkalmából egy vak, agydaganatos kislányt fogadott a windsori kastélyban Kamilla királyné

Jonathan Brady / Getty Images
Jonathan Brady / Getty Images
A szinte egész életében kemoterápiás kezelésre szoruló kislányt a brit királyné teával várta.

Talán élete legjobb karácsonya lesz az idei annak a hétéves egydaganatos brit kislánynak, aki egy kórussal nemrég ünnepi koncertet adott a Buckingham-palotában, majd a koncert után még III. Károly király felesége, Kamilla királyné is vendégül látta.

A Bexley Music Primary Choir tagjaként éneklő Olivia Taylort – akinek olyan súlyos agydaganata van, hogy meg is vakult tőle – a BBC szerint azt követően hívta meg a királyné egy windsori kastély fehér szalonjában elfogyasztott teára, hogy a kislány kórusa a BBC előre felvett királyi karácsonyi adásának részeként december 20-án fellépett a Buckingham-palotában.

Olivia pedig nemcsak élete első teáját fogyaszthatta el Kamilla királyné társaságában, hanem el is énekelhette neki a Rudolph The Red-Nosed Reindeer című karácsonyi dalt. A királyi családért rajongó kislányt ráadásul a III. Károly koronázásra kapott plüssmackója, Corrie is elkísérte a találkozóra, ahol még a koronaékszereket is felpróbálhatta.

A délkelet-londoni család még egy közös fotóra is összeállt a királynéval, mielőtt Olivia és négyéves húga, Imogen pukedlizett volna Őfelségének.

A találkozó végén a Kamilla megölelte és megcsókolta a testvéreket, majd búcsúzóul megkérte a szülőket, hogy tájékoztassák őt a kislány fejlődéséről.

Olyan bátor kislány volt, nagyon örülök, hogy találkozhattam vele

– mondta a királyné.

Olivia édesanyja, Lisa, a királyné érkezése előtt természetesen mesélt is egy kicsit Oliviának a Fehér szalonról – ahol a platina jubileumi ünnepségek részeként a néhai II. Erzsébet királynővel leforgatták a Paddington mackó jelenetét.

A találkozó után Olivia azt mondta, hogy „imádott találkozni a királynéval”, és a délután is „nagyon, nagyon jó volt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik