Szórakozás

A TV2-től is megszólaltak Majka távozásáról: Várható volt, rendszeresen tárgyalt a versenytársunkkal

tv2
tv2
De Tóth Gabiról és Krausz Gáborról is beszélt.

Az Index készített interjút Fischer Gáborral, a TV2 programigazgatójával a csatorna 2023-as évéről, melynek végén szóba került Majka RTL-hez való távozása is. Fischer ezzel kapcsolatban utólag válaszolt a lap e-mailes kérdésére.

Ezek az átigazolások minden televíziós piacon előfordulnak, különösen akkor, ha a műsorvezető nem alkalmazottja a televíziónak, hanem a megbízásai adott műsorokhoz kapcsolódnak, ahogy ez Majka esetében is történt. Távozása tulajdonképpen bármikor várható volt, mert tudtam, hogy rendszeresen tárgyal a versenytársunkkal.  De mindenképpen szeretném megköszönni neki az elmúlt 13 év munkáját.

Az interjúban említésre került Tóth Gabi és Krausz Gábor, akik mindketten a TV2 arcai évek óta, válásuk azonban megrendíthette volna a csatornánál zajló munkát. Ám nem így lett.

Mindketten évek óta fontos arcok a csatornánál. Az az érdekes, hogy párként nem is nagyon foglalkoztattuk őket – nem tűntek fel az Ázsia Expresszben vagy egyéb párkapcsolati műsorokban, tehát teljesen külön kezeltük mindkettőjüket. A helyzet pikantériája, hogy a válásuk híre akkor robbant, amikor a Séfek séfe és a Sztárban sztár leszek! indult. Biztos volt egy fokozott érdeklődés a nézők részéről a történtek iránt. Mi próbáltuk ezt különválasztani – amikor Gábor feltűnt a Dancing with the Starsban, megegyeztünk, hogy a válását nem fogjuk belevonni a műsorba.

Fischer kiemelte a jelenetet, mikor a Dancing with the Stars adásában promózták Krausz füle hallatára, hogy másnap Tóth Gabi és új párja, Papp Máté Bence a Sztárban Sztár leszek!-ben lépnek fel.

Arról, hogy a vasárnapi dalpremier promója elhangzott, nyilván ő is tudott, ezt előre egyeztettük – személyesen ígértem meg neki, hogy ezzel kapcsolatban nem kerül kellemetlen helyzetbe. Ami másnap a színpadon történt, nem a mi kérésünk volt. Tartalomgyártóként a TV2 biztosított Gabinak egy olyan megjelenést, ami korábban már meg volt beszélve. Hogy a dalt az új párjával adta elő, aminek a végén elcsattant egy csók, az ő egyéni döntésük volt – nyilván programigazgatóként nem voltam szomorú miatta, de kollégáktól mi ilyet nem kérünk.

A DWTS kapcsán még egy dologról mesélt Fischer: a táncos műsor zsűrijében helyet foglaló Szente Vajk egy alkalommal üzent az RTL-nek: „Lehet kanapéhuszárkodni vagy legóból építeni valamit, de mi itt táncot csinálunk szombat este” – utalt a rendező a Kanapéhuszárok és a LEGO Masters című műsorokra.

„Erről is sokan azt hitték, hogy én kértem, pedig nem. Ott voltam a stúdióban, és magam is meglepődtem azon, amit mondott. Vajkkal a műsorban nagyon elégedettek vagyunk, azt gondolom, ő a kultúra egyik fontos képviselője, emellett kiváló karakter, aki zsűriként is jól működik. Én nem biztos, hogy mondtam volna ilyesmit, egyszerűen azért, mert azok a műsorok, amiket megemlített, nézettségüket tekintve nem túl fajsúlyosak. Lehet, hogy egy másik produkciót vasárnapról meg lehetett volna említeni, de azt valamiért nem tette, ami az ő döntése. Mindenesetre mi nem akarunk így üzengetni.”

Nemcsak Majkát, Pápai Jocit is szerződtette az RTL:

Kapcsolódó
Pápai Joci követi Majkát: ő is az RTL-hez igazolt
Újabb ajándék a kereskedelmi csatorna nézőinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik