Szórakozás

Ezen a napon a legsilányabb a nemi életünk

Van megoldás.

Hideg van, sötét, nemsoká karácsony és már mindenki kellőképpen elfáradt a háta mögött hagyott évben – ezek együtt pedig a szexuális életünkre is rányomják a bélyeget. Úgy tűnik, december 15. megnyerte az év legszexmentesebb napjának járó címet, és azt is vázoljuk, mitől ilyen szomorú ez a dátum.

Dr. Babak Ashrafi, az Egyesült Királyságban dolgozó háziorvos elmondta a Daily Mailnek, hogy elemzése alapján a szexuális egészségügyi szakembereket december 16-án keresik fel a legkevesebben. Összevetették, az év különböző napjain hányan vesznek igénybe ilyen szolgáltatásokat – mint például sürgősségi fogamzásgátló receptek felíratása vagy nemi úton terjedő fertőzésre vonatkozó vizsgálatok –, és arra jutottak, az azt megelőző napon, vagyis december 15-én legkisebb a szexuális aktivitásunk.

A hőmérséklet csökkenése miatt a bőr és a haj kiszáradhat és dehidratálódhat, de nem sokan tudják, hogy a hőmérsékletváltozás a hüvelyre is hatással lehet.

– állítja Dr. Ashrafi, mint az ilyenkor megcsappant együttlétek egyik lehetséges okát.

További tényezők közé tartozik az ünnepi időszakot megelőző stressz, valamint a rövidebb nappalok – kevesebb időt töltünk napfényen, ami hajlamosíthat a depresszióra, hatással lehet a szívritmusunkra, valamint az alvási ciklusunkra is. A kevesebb napsütés okozta D-vitamin hiány pedig kimerültebbé tehet minket – a fáradtság miatt az energiaszintünk sokkal alacsonyabb, ami befolyásolja a szexuális vágyat.

Akkor se kell nekikeseredni, ha valakinek fontos, hogy december közepén is töretlen szexuális élete legyen – a szakértő a hüvelyszárazság elkerülése érdekében forró helyett meleg vizes zuhanyt ajánl, és érdemes kerülni az illatosított termékek használatát, mert ezek irritációt és bőrszárazságot okozhatnak. Menjünk ki gyakrabban a szabadlevegőre, valamint végezzünk rendszeresen testmozgást – ez nem csak a hangulatunkra, de libidónkra is hatással lesz.

És természetesen az sem árt, ha van mellettünk valaki, aki hasonlóképpen rá szeretne cáfolni Dr. Babak Ashrafi megfigyeléseire (de ha nem, az se tragédia: korábbi cikkünk tanulsága szerint az egészséges párkapcsolatnak nem feltétele, hogy az év minden napján beiktassuk ezt a tevékenységet).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik