Szórakozás

20 tonna szemétből bányászták ki a jegygyűrűt, amit a gazdája a hálaadásra készülve véletlenül kidobott a kukába

Luen Wantisud / Getty Images (illusztráció)
Luen Wantisud / Getty Images (illusztráció)
„Mi közszolgák vagyunk, és azt hiszem, ez igazán jól mutatja a közszolgálat értelmét” – mondta a New Hampshire-i szeméttelep vezetője. A telep szakemberei az elmúlt két évben már harmadjára segítettek olyanokon, akiknek a jegygyűrűje a kukában landolt.

Egy New Hampshire-i átrakóállomás dolgozói megmentettek egy „összetört szívű” nőt, aki véletlenül a szemétbe dobta a jegygyűrűjét. A nő még a múlt csütörtöki hálaadás előtti napon vált meg véletlenül legféltettebb ékszerétől, de gyorsan kapcsolt, és felhívta a szeméttelepet, hogy segítsenek rajta.

„Elmondott néhány részletet: hogy mikor dobta ki a férje a szemetet, oigy mi volt a szemeteszsákot használt, és hogy milyen autót vezetett” – idézi az állomásvezető,  Dennis Senibaldi egyik helyi, WHDH nevű tévécsatornának adott nyilatkozatát a People magazin.

A férfi azt mondta, hogy a hívás után rögtön elkezdte átfésülni a biztonsági kamerák felvételeit, és nem sokkal később már azt is tudta, hogy hol kötött ki a szemét, amit a nő férje hagyott náluk.

„Képesek voltunk nyomon követni, hogy mikor járt itt, pontosan mikor dobta ki a szemetet, és azt is, hogy a konténer melyik részébe került a szemete” – magyarázta.

Ráadásul akkora szerencséjük volt, hogy a szemeteszsák – és benne a gyémánt jegygyűrűje – az egyik konténer tetején volt, ezért nem kellett áttúrni az egyébként 20 tonnányi szemetet tartalmazó tárolót, hanem a markoló első lapátolásával sikerült kiszedniük.

Senibaldi elmondása alapján az is sokat segített nekik, hogy a jegygyűrűje miatt telefonáló nő minden egyes szemeteszsákba dobott szemetet tételesen felsorolt neki, így ha kibontottak egy szemeteszsákot, akkor hamar kiderült, hogy az ő szemetük van-e benne vagy sem.

Ez volt a kulcs. Tudni, hogy mi van a szemeteszsákban, tudni, hogy hány óra van

– mondta a hulladékgazdálkodási szakember.

Végül valamivel több mint két órába telt, mire Senibaldi és a munkatársai megtalálták a gyémántgyűrűt, és értesítették a nőt a jó hírről.

„Először szerdán beszéltem vele, akkor teljesen össze volt törve a szíve. Viszont pénteken, amikor bejött, annyira boldog volt, amilyen csak lehetett. Megölelt, és nagyon hálás volt. Egyszerűen jó befejezése volt ez a hálaadásnak” – emlékezett vissza a férfi.

Egyébként nem ez volt az első eset, amikor megmentettek egy kidobott jegygyűrűt ezen az átrakóállomáson. Tavaly például egy férfi dobta ki véletlenül a felesége jegygyűrűjét, akin akkor szintén Senibaldi és csapata segített. Az elmúlt két évben a mostani volt a harmadik ilyen segélyhívás, és hulladékgazdálkodási szakemberek minden egyes alkalommal sikeresen vették a kihívást.

„Mi közszolgák vagyunk, és azt hiszem, ez igazán jól mutatja a közszolgálat értelmét” – mondta büszkén Dennis Senibaldi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik