Szórakozás

A Rácz vs. Istenes meccs bírója: Bence többször volt szabálytalan, tisztább bunyót Jenőnél láttam

rtl
rtl
Beszélt arról is, a séf valóban használt-e trágár kifejezéseket a ringben.

Visszavágója nem lesz a Rácz JenőIstenes Bence bunyónak, amit vasárnap rendeztek a Sztárboxban, ám az érintettek lassan többet nyilatkoztak a meccs után, mint az elmúlt hónapokban, míg a meccsre készültek. Istenes szerint a bírók a séf felé pontoztak, Rácz ugyanakkor azt mondja, a műsorvezetőnek méltósággal kellene viselnie a vereséget.

Gábris Bulcsú, a mérkőzés bírója az rtl.hu-nak nyilatkozott a mérkőzésről:

Bence többször volt szabálytalan, a tisztább bunyót én Jenőnél láttam.

Gábris szerint nem volt olyan pillanat a mérkőzésen, ami miatt be kellett volna szüntetni azt. Elmagyarázta, mi történt akkor, mikor az egyik menetben Istenes a kötélnek nyomta Ráczot, és ütötte őt.

Ekkor Bence állj után ütött. Jenő hátralépett és letette a kezét. Bence akkor ütött a fejére, amikor már leállítottam őket és Jenő nem védekezett, ezért közbe kellett avatkoznom és figyelmeztetnem, hogy sportszerűen játsszon. Állj utáni ütés tilos az ökölvívásban.

A bírót kérdezték az ordenáré kifejezésekről is, amit Istenes felemlegetett a séffel kapcsolatban, mondván, emiatt nem akart neki gratulálni a meccs után. Gábris nem hallott semmi ilyet, noha a műsorvezető szólt neki erről: „Nem hallottam, mert borzalmas hangzavar volt a nézőtéren. Azt láttam egyszer, hogy Jenő közel húzta Bence fejét és belesúghatta a fülébe, de azt nem lehetett hallani. Még az első menetben történt ez. Akkor mondtam, hogy hagyják abba és a bokszra figyeljenek” – emlékezett vissza.

Ha egy meccsen ilyen hangzavar van és nem lehet megállapítani száz százalék biztonsággal, hogy valaki sportszerűtlen dolgokat mond-e, akkor nekünk nincs lehetőségünk csak az egyik oldal panaszaival foglalkozni. Egyébként mindkét fiú beszélt a másikhoz meccs közben, ezért figyelmeztettem is őket. Ez nem szokatlan a ringben, hozzátartozik a bokszhoz, ahogy a fociban vagy más sportokban is előfordul ilyen.

Korábban Kovács Kokó István is elmagyarázta, hogyan pontoztak a bírók. Istenes pedig reagált Gábris mondataira:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik