Szórakozás

Nem sok jót ígérnek 2024-re a balkáni Nostradamus jóslatai

Azért akad köztük néhány reménykeltő is.

A még 1996-ban elhunyt bolgár jósnő szerint idén egy apokaliptikus napkitörés kellett volna, hogy megrázza bolygónk (igaz, még egy hónapig retteghetünk ettől a szcenáriótól is), úgy tűnik, a további évekre is tartogatott számunkra izgalmas jóslatokat Baba Vanga.

Az 1911-ben született nő jövendölései egészen 5079-ig szólnak, amit akár úgy is értelmezhetünk, hogy az évről évre ránk törő sorscsapások ellenére talán az emberi fajnak maradt még néhány ezer éve a bolygón. Senkit sem szeretnénk az addig előttünk álló 3056 év eseményeivel nyomasztani – haladjunk lépésről lépésre, és érjük be a következő esztendő borzalmaival, valamint egy-két reménykeltő eseményével.

  1. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy honfitársa által elkövetett merénylet áldozatává válhat. (A jósnő a korábbi években is említést tett Oroszországról, ami ebben a cikkünkben elolvasható.)
  2. Terrortámadásokra számíthatunk Európában, valamint egy „nagy ország”  biológiai fegyvereket vethet be.
  3. A növekvő adósságszint és az eszkalálódó geopolitikai feszültségek miatt világgazdasági válsággal számolhatunk.
  4. Félelmetes időjárási eseményekre és természeti katasztrófákra is fel kell készülnünk.
  5. Megszaporodhatnak a kibertámadások, amik kulcsfontosságú infrastruktúrákat vehetnek majd célba (például elektromos hálózatokat és víztisztító telepeket), ezzel súlyos nemzetbiztonsági fenyegetést jelentve.
  6. Új kezelési módok jelenhetnek meg gyógyíthatatlan betegségeknél, köztük az Alzheimer-kórnál és a ráknál.
  7. Nagy áttörések következhetnek a kvantummechanikában.

Noha a médium állítólag Diana hercegnő halálát, a 9/11-et és a koronavírus-járványt is előre látta, az Euronews által is összegyűjtött, ködös, gyakran szájról szájra terjedő jóslatait érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a mérleg másik oldalán még több olyan előrejelzését lehetne felmutatni, amik végül nem jöttek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik