Szórakozás

Elítélték az anyát, aki lenyomott egy napot az iskolában a 13 éves lánya helyett

A beöltözés annak idején olyan jól sikerült, hogy a texasi nő csak az utolsó órában bukott le. Ráadásul annyira nem számított rá, hogy megütheti a bokáját a csínytevés miatt, hogy még egy videót is megosztott az akcióról.

Bűnösnek találta a texasi bíróság azt a 33 éves édesanyát, aki még a koronavírus-járvány kellős közepén kihasználta a maszkviselési szabályokat, és lenyomott egy napot az akkor 13 éves lánya helyett az iskolában – írja a Daily Mirror.

Casey Garcia – akinek a történetéről akkoriban mi is beszámoltunk – azt állítja, hogy csupán azért döntött úgy, hogy egy napon át a lányának fogja kiadni magát az iskolában, mert szerette volna megnézni a saját szemeivel, hogy mennyire biztonságos az intézmény. Az anyát most hat hónap próbaidőre és 100 óra közmunkára ítélték az El Paso megyei büntetőbíróságon. De emellett 700 dollár (243 ezer forint) próbaidőre felfüggesztett pénzbüntetést is kapott.

A YouTube-ra 2021 júniusában feltöltött videón Garcia nemcsak az iskolában töltött időbe enged némi betekintést, hanem abba is, hogy hogyan készült fel az egészre. Például barnítókrémet kent a bőrére, és még a haját is befestette, hogy hasonlítson a lányára.

Úgy nézek ki, mint egy hetedikes? Nem? Az szuper

– mondta az átváltozás utáni pillanatokban.

Garcia dolgát megkönnyítette, hogy akkoriban kötelező volt maszkot viselni, így a lánya összes óráján részt tudott venni, és csak az utolsó órán bukott le. A videó többi között azt is megörökíti, ahogy Garcia egyedül ebédel az iskola menzáján, valamint azt is, ahogy a lánya egyik tanára összekeveri őket, és a gyereke nevén szólítja őt.

Azonban a videó akkora visszatetszést váltott ki, hogy Garcia először letiltotta alatta a kommentelést, majd egy másik, az eredetinél jóval hosszabb videót is feltöltött, amiben elmagyarázza, miért döntött a beöltözés mellett.

„Nagyobb biztonságra van szükségünk az iskoláinkban, ezt próbáltam bebizonyítani” – mondta a második videóban, amit egy harmadik, letartóztatását megörökítő videó követett pár nappal később.

A 2021. június 4-i letartóztatása után egyébként 7888 dollár (2,7 millió forint) óvadék megfizetése ellenében szabadon engedték.

Az eskü alatt tett nyilatkozata szerint aznap reggel 8 óra 45 perc körül kezdett videózni az iskola előtt, ahol rögtön meg is örökítette, ahogy a lánya nevével és diákigazolvány átcsúszik a belépéskor szokásos biztonsági ellenőrzésen. Garcia az órákon is a lánya nevét használta, de az utolsó becsöngetés után egy olyan témában kért segítséget, amit az osztály már tárgyalt, ezért lebukott.

A vallomása szerint ekkor elárulta, hogy valójában a lánya helyett van ott, de azzal védekezett, hogy egy társadalmi kísérletet végez. A magyarázkodás végül az igazgatói irodában folytatódott, majd Garcia ekkor még szabadon távozhatott.

Garcia a gyanú szerint meghamisította a lánya aláírását, ezért először kormányzati iratokkal való visszaéléssel vádolták meg, de az El Paso megyei ügyészség ezt a vádat később ejtette. Garcia elismerte, hogy belépett a lánya iskolájába, de ártatlannak vallotta magát a birtokháborítás bűntettében, és esküdtszék előtti tárgyalást kért.

A Garciát képviselő Theresa Caballero az ítélethirdetés után azt nyilatkozta a Washington Postnak, hogy annak ugyan örül, hogy az ügyfele megúszta a börtönbüntetést, de összességében csalódott az ítélet miatt.

„Nyilvánvaló, hogy az iskola területén való birtokháborítás – ami közben senkinek sem esett bántódása – kevésbé káros, mint az iskolai lövöldözések, amiket el akarnak kerülni” – fogalmazott.

A tankerület Casey Garcia letartóztatása után bejelentette, hogy felülvizsgálják az iskola biztonsági intézkedéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik