Élet-Stílus

Lánya helyett ment iskolába, csak az utolsó órán bukott le

A texasi anya a biztonsági hiányosságokra akarta felhívni a figyelmet.

Egy amerikai anya saját lányának öltözve töltött egy egész napot gyereke iskolájában, és csak a legvégén bukott le.

Casey Garcia befestette a haját, felvitt egy kis barnító krémet az arcára, felkapott egy farmert és egy kapucnis felsőt, az arcára maszkot tett, felvett egy hátizsákot, és elindult az iskolába. Az El Pasóban (Texas állam) élő harmincéves nő 13 éves lánya, Julie helyett ment be, méghozzá azért, mert kíváncsi volt, mennyire hamar szúrják ki, hogy egy idegen tartózkodik az épületben.

Garcia az egész napot az iskolában töltötte, találkozott az igazgatóval és rengeteg tanárral, a menzán ebéd közben – értelemszerűen – még maszkot sem viselt, mégsem tűnt fel senkinek a dolog.

Julie osztálytársai segítettek neki titokban, hogy melyik foglalkozás melyik teremben van. Csak a legutolsó, hetedik órán bukott le (mindössze annyit mond erről a videóban, hogy elkapták, és mennie kell az igazgatói irodába), egészen addig csak akkor és csak azért szóltak rá a tanárok, mert elől volt a telefonja – de senkinek nem tűnt fel, hogy ő nem Julie.

A nő több videót is feltöltött az – általa társadalmi kísérletnek nevezett – esetről és annak utóéletéről, ezekből kiderül, hogy nem akarta rossz helyzetbe hozni a lánya iskoláját (ezért nem is hangzott el a felvételeken az intézmény neve), pusztán tesztelni szerette volna az iskolát, és felnyitni a biztonságért felelősök szemét – méghozzá azért, hogy ne történhessen meg egy újabb iskolai lövöldözés.

Casey Garciát letartóztatták, eljárás indult ellene. Az anya szabadlábon védekezhet.

Az Insider gyűjtése szerint csak idén (május 28-ig) eddig 225 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik