Szórakozás

Lefújná az esküvőt a menyasszony, mert vegán vőlegénye nem akar húst látni az ünnepi asztalon

Oleg Breslavtsev / Getty Images
Oleg Breslavtsev / Getty Images
Már az esküvőjük előtt feloldhatatlannak tűnő konfliktus alakult ki egy jegyespár tagjai között, holott azt gondolták, különbözőségük ellenére egy egész életet le tudnának élni egymás mellett.

Amikor egy nő és egy férfi egymásba szeretnek, amíg lángol közöttük a szenvedély, a minden más semmiségnek tűnik. Idővel azonban, amikor az érzelmek csillapodnak kiderül, mennyire passzolnak össze valójában. A Daily Mail című brit bulvárlap tanácsadórovatának egy fiatal nő írt, aki az esküvője előtt került kibékíthetetlennek tűnő konfliktusba a vőlegényével, noha korábban a különbözőségük ellenére is remekül működött a kapcsolatuk.

A menyasszony azt írja, természetesen az első pillanattól fogva tisztában volt vele, hogy a párja vegán, vagyis nem fogyaszt semmilyen állati eredetű ételt, a férfi pedig tudta, hogy ő húst is eszik. Mégis remekül működött a kapcsolatuk, még főztek is otthon közösen.

A problémák a lánykérés után kezdődtek.

Ahogy tervezgetni kezdték az esküvőt, a vőlegény kijelentette, hogy nem szeretné, ha hús is lenne a lagzi menüjén. Azt mondja, a családtagjai és a barátai többsége is vegán, sokuk nem bírná ki, ha egy olyan asztal mellett kellene ülnie, amin hús is van. A menyasszony viszont úgy gondolja, az ő családtagjai és barátai viszont akkor éreznék rosszul magukat, ha csak vegán ételeket szolgálnának fel nekik.

Kompromisszumra úgy tűnik nincs lehetőség,

mert a vőlegény már akkor jelenetet rendezett, amikor a menyasszonya arra kérte az esküvő ételszállítóját, hogy mutasson neki mintákat egy húsos ételből is. A nő eljutott arra a pontra, hogy legszívesebben lefújná az esküvőt.

Jane Green tanácsadó azt írja, kár lenne egy marhasültért lemondani egy esküvőt, csakhogy

úgy tűnik, sokkal komolyabb dolgok állnak a háttérben,

hiszen egy házasság tulajdonképpen nem más kompromisszumok sorozata. A probléma nem azzal van, hogy a vőlegény vegán, hanem azzal, hogy semmit sem hajlandó engedni azzal kapcsolatban, hogy ne legyen hús az esküvőn.

A szakértő szerint furcsa, hogy a férfi ennyire hajthatatlan az esküvő menüjével kapcsolatban,

hiszen egyébként nincs baja azzal, hogy a menyasszonya húst eszik és barátairól és a családtagjairól is azt mondja, a többségük vegán, vagyis közöttük sem mindenki utasítja el állati eredetű ételeket. Green szerint a menyasszonynak arra kellene rájönnie, hogy miért van így.

Ha a férfi nem hajlandó erre válaszolni és továbbra sem kész kompromisszumokra, akkor a nőnek tényleg le kellene fújnia az esküvőt és ebben az esetben annak örülni, hogy még időben kiderült, nem túl jó ötlet ezzel a férfival összekötni az életét.

Hasonló helyzetbe került az apa, akiről nemrég írtuk, hogy titokban, a vegán felesége háta mögött húst is ad enni a 12 éves fiának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik