Szórakozás

Légi reklámmal kereste az ellopott Rolls Royce-ot egy floridai férfi

A nagyjából 70 millió forintot érő autót még az interneten is kínálták a tolvajok, de nem így sikerült megtalálni.

Elloptak egy 200 ezer dollár (kb. 70 millió forint) értékű lila Rolls Royce Wraith-t Floridában – írja az Insider. A 2016-os autó egy bizonyos Bob Benyo feléségéé volt, a garázsukból nyúlták le a tolvajok. A férfi állítása szerint hat ilyen autó lehet még az Egyesült Államokban.

A férfi minden követ megmozgatott, hogy megtalálja a Rolly Royce-ot, átfésülte a biztonsági kamerák felvételeit, együttműködött a bűnüldöző szervekkel, és még a gyártónak is írt, de végül egy rendhagyó megoldás vezetett eredményre.

Benyo úgy döntött, hogy légi transzparenssel próbálja megtalálni az autót, ezért megkereste az Aerial Banners céget, amely épp erre szakosodott.

A repülő egy molinót húzott, amin a férfi közölte, hogy ellopták az autóját, leírta az elérhetőségét, és hogy jutalmat ajánl fel. Később kiderült, 5000 dollár (kb. 1,7 millió forint) volt az összeg.

Bob Benyo elmondta, hogy több száz hívást és sms-t kapott ezután, és végül megtudta, hogy egy Telegram-csatornán kínálják bérbe az autót.

A férfi magánnyomozókkal közösen chaten próbált kapcsolatba lépni a tolvajokkal, de nem jártak sikerrel, egy nő viszont jelentkezett, hogy látta a Rolls Royce-t egy Airbnb-lakás előtt. A rendőrség meg is találta az autót, a jutalmat viszont csak akkor adták át a nőnek, miután megbizonyosodtak róla, hogy semmi köze az elkövetőkhöz.

Az autót még szeptember 21-én lopták el, a biztonsági kamerák felvételei szerint két ember követte Benyo feleségét, majd leparkoltak a házukkal szemben. Amikor a nő bement, a tolvajok kinyitották a garázsajtót egy speciális távirányítóval. A rendőrség később elmondta, a gyanúsítottak fel is voltak fegyverkezve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik