Szórakozás

Az állomáson hagyta a vonat a gyerekeit, dühöng a brit apa

UCG / Contributor / Getty Images
UCG / Contributor / Getty Images
Élete legszörnyűbb fél óráját élte át egy 41 éves brit férfi, aki egy mozgó vonat ablakából volt kénytelen nézni, ahogy két kisfia ottmarad az állomáson.

Ben Newman és a családja az angliai Gatwick repülőtérről vonatoztak hazafelé Hastingsbe, július 28-án a Govia Thameslink Railway (GTR) egyik szerelvényén. Útközben egyik bőröndjük beszorult két ülés közé. Miközben az apa a csomagokkal küzdött, négy-, illetve hatéves fiai az eastbourne-i Hampden Park megállónál leszálltak a szerelvényről – írja a BBC.

Néhány pillanattal később Newman hallotta, hogy bezáródnak a vonat automata ajtói. A férfi rémülten vette észre, hogy a gyerekek még mindig a peronon állnak. Newman nyomogatni kezdte az ajtónyitót, és a vészjelzőt is, de hiába, az ajtók nem nyíltak ki. A vonat elindult, a gyerekek magukra maradtak az állomáson.

Láttam, ahogy az idősebb fiam elpityeredik. Nem számított rá, hogy a vonat elindulhat.

Az apa magából kikelve üvöltözött, mire odament hozzá egy ellenőr, aki próbálta megnyugtatni és azt mondta neki, nem érti miért nem nyílt ki az ajtó, amikor megnyomta a vészjelzőt. Newman úgy gondolja, a mozdonyvezető szándékosan hagyta figyelmen kívül a vészjelzést.

Newman a következő állomáson leszállt, egy ott dolgozó vitte vissza autóval Eastbourne-be. Szerencsére egy nő, aki látta, mi történik, a peronon maradt a gyerekekkel, amíg az apjuk visszaért. Fél óra telt el az ajtók bezáródása és aközött, amíg Newman visszaért a fiaihoz.

A GTR mély sajnálatát fejezte ki az incidens miatt és belső vizsgálatot indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik