Szórakozás

Megszöktek a tudományos laborból a majmok, egy most barátnőt keres

Nincs túl sok opciója.

Egy vervet majom, Ninja Joe mostanában elég sokat feltűnik Fort Lauderdale közelében. Többször is látták a városban, de nem sikerült elkapni.

A szakértők azt mondják, van egy konkrét oka, amiért a várost járja: barátnőt keres.

Missy Williams, a Dania Beach Vervet Project alapítója azt mondja:

Szerelmet keres Fort Lauderdale-ben, de azt nem tudja, hogy korlátozottak a választási lehetőségei, ugyanakkor szurkolunk neki.

Williams elmagyarázta a 7Newsnak, ha a vervet majmok elérik az ötéves kort, ivarérettek, és a csoportjukat elhagyva elkezdenek párt keresni.

És jólehet Floridában vannak őshonos majmok, a vervet majom Afrikából származó faj. Hogy mégis, hogy kerülnek akkor oda?

A Dania Beach-i csimpánzfarmot a 40-es évék nyitotta meg Layla Roosvelt és partnere, Amon Dennis. Főemlősöket importáltak Afrikából, hogy orvosbiológiai célokra értékesítsék őket. Csakhogy 1947-ben vagy 1948-ban egy csoport ravasz vervet majom megszökött és soha nem kapták el őket. Egy 12-15 fős csoportról van szó.

Williams azrt alapította meg a szervezetét, hogy biztosítsa a már szabadon élő vervet majmok, más fajok és az emberek békés együttélését. A Dania Beach-en élőket egyébként nem zavarják a majmok, sőt, még büszkék is rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik