Szórakozás

A nő, akit Barbie Oppenheimernek hívnak, azt mondja, mostanában bajban van, ha megszáll egy hotelben

Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP ( illusztráció)
Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP ( illusztráció)
Nem csak a japánoknak okoz kellemetlenséget az idei nyár őrülete, a Barbenheimer-mánia.

Míg a II. világháború végén atombombával megtámadott Japánban tömegek háborodtak fel a nyár két legsikeresebb mozifilmje, a Barbie és az Oppenheimer körül kialakuló Barbeheimer-mánia miatt, egy Barbara Oppenheimer nevű  asszonynak egészen más miatt okoz fejfájást, hogy a két alkotás ennyire összekapcsolódott a popkultúrában.

Barbara egyébként nem ezen a néven született, csupán a férje miatt lett Oppenheimer a családneve. Azonban a férje valóban J. Robert Oppenheimer tágabb rokonságába tartozik, mivel az édesapja a harmadik unokatestvére volt a tudósnak. A különleges névvel rendelkező nő nemrég a Slate-nek adott interjújában beszélt arról, hogyan élte meg a mostani Barbenheimer-nyarat.

Azon a hétvégén, amikor a két film kijött, a világ minden tájáról küldtek nekem sms-eket az egyetemi barátaim. (…) Zseniális dolog volt, hogy egyszerre mutatták be őket. Tényleg visszahozta az embereket a mozikba

idézi az indy100 a beszélgetést, amiben Barbara elárulta, hogy ő a családi kapocs miatt a nyitóhétvégén az Oppenheimert választotta, de két héttel később a Barbie-t is megnézte. Valamint arról is beszélt, hogy mindkét filmet nagyon imádta, de annyira más élményt nyújtottak, hogy nem tudná eldönteni, melyiket tartja jobbnak.

Az Oppenheimerhez fűződő kapcsolat mellett Barbara azt is elmesélte, hogy amióta a hatodik születésnapjára megkapta az első Barbie-ját, azóta rajong Barbie-ért – így természetesen egy barbenheimeres pólót is szerzett magának.

Majd egy ponton azt is felidézte, hogy az interjú készítése elején nyaralni volt, és amikor Barbara Oppenheimer néven akart bejelentkezni a szállodájába, akkor a recepciós először nem akarta komolyan venni.

Kiakadtak a japánok a Barbenheimer-mémeken
A Warner Bros. Japan közleményben vonta kérdőre az anyacéget, amiért rózsaszín gombafelhőkkel humorizált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik