Szórakozás

Ezért veszélyes a műfű nyáron a kutyákra a szakértő szerint

A napszúrás mellett egyéb problémákat is okozhat a hőség a kedvenceknek.

A nyári hőség természetesen a kutyákat is megviseli, ezért a szakemberek nem javasolják, hogy kedvenceinket a déli órákban sétáltassuk, érdemes inkább a kora reggel vagy késő este.
Ezt tanácsolta Dr. Samantha Webster állatorvos is, aki felhívta a figyelmet egy másik problémára, a műfűre – írja a Mirror.

Nyáron a macskák és a kutyák számára minden forró felület veszélyforrás, fájdalmas, égő mancsokat eredményezhet a kedvenceknek

– mondta.

Azt javasolja, a gazdik először tegyék rá a kezüket a felületre nagyjából hét másodpercig, és ha ezután túl melegnek érzik, akkor vélhetően a kutya/macska mancsainak is túl meleg lesz.

A szakember szerint a műfű nagyon gyorsan felmelegszik, ha közvetlen napfénynek van kitéve, ezért a kutyatulajdonosoknak ugyanúgy kell figyelni rá, mint a járdákra.

Webster azt javasolja, ha a gazdik már megvásárolták a műfüvet, akkor próbáljanak kialakítani árnyékos területeket, vagy tegyenek nedves törölközőt a oda, ahova lefeküdne a kutya.

Amikor a hőmérséklet már érezhetően lecsökkent, nyugodtan megengedhetik neki, hogy helyet válasszon magának a szabadban. Néhányszor azonban ismételje meg a hét másodperces ellenőrzést, hogy biztos legyen a dolgában.

– közölte.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy a napszúrás még nagyobb veszélyt jelent kutyákra.

Van néhány egyértelmű árulkodó jel, amelyekre figyelni kell, ezek közé tartozik a túlzott zihálás, nyáladzás, élénkvörös íny, remegés és hányás. Ha a kutyán ezen jelek bármelyike ​​jelentkezik, a gazdiknak azonnal intézkedniük kell, és árnyékos helyre kell vinniük a kedvencüket, hogy lehűlhessen.

 

–  közölte, hozzátéve, a gazdiknak ilyenkor hűvös, nedves törülközőt kell helyezniük kedvencük testére, különös figyelmet fordítva a nyakra és a hónaljra.

Webster elmondta, a napszúrásra különösen figyelniük kell a gazdáknak akkor, ha nagy, nagyon fiatal vagy lapos orrú kutyájuk van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik