Szórakozás

Nem mert lemászni a 10 méteres műugró toronyról, az úszómester úgy döntött, lerúgja onnan

A mesterinek nem nevezhető konfliktuskezelési képességekkel rendelkező úszómester akcióját az osztrák strand egyik vendége videóra is vette.

A hónap közepén egy megdöbbentő videó borzolta fel a kedélyeket Ausztriában. A pár másodperces felvételen az látható, ahogy egy 10 méter magas műugró torony tetején álló fiatalembert egy úszómester belerúg a medencébe, miközben ő a torony korlátjaiban próbál megkapaszkodni.

A nem túl mesteri konfliktuskezelési képességekkel rendelkező úszómester augusztus 13-i akciójának szemtanúi a Daily Mail beszámolója szerint azt mondták, hogy a férfinak tériszonya lehetett, ezért leugrani és lemászni sem mert a torony tetejéről.

A helyzet azután sem változott, hogy két úszómester is megkérte erre. De aztán jött egy harmadik úszómester, aki megunta a várakozást, és egy fenékbe rúgással gyorsan meg is oldotta a bajba jutott strandoló gondjait.

Az OÖNachrichten című osztrák kiadvány szerint a város strandfürdőit üzemeltető vállalaton belül még tart a belső vizsgálat, az érintett alkalmazott pedig az esetet követően szabadságra ment.

Az incidens helyszíne a felső-ausztriai Steyr városának fürdője – pontosabban a település strandjait üzemeltető cég – megerősítette a történteket, valamint azt is közölték, hogy az eset kivizsgálásáig az úszómester a továbbiakban nem dolgozhat a medencénél, ami mellett műugró tornyok állnak, illetve a szezon hátralevő részére fel is függesztették a munkaviszonyát ebben a fürdőben. (Bár a város többi strandján ettől függetlenül tovább dolgozhat.)

A brit bulvárlap megkeresésére a steyri önkormányzat azt közölte, hogy a rúgás miatt kirúgott férfi sorsáról a jövő hét végéig dönteni fognak.

A város strandjait üzemeltető cég pedig azt reagálta egy közleményben, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fürdőik a jövőben is kényelmes körülményeket és kellemes élményeket biztosítsanak a vendégeiket

Az úszómesterek feladata, hogy gondoskodjanak a vendégek biztonságáról. Ezért nagyon sajnálatos, hogy az úszómesternek szerepe volt a zuhanásban. Mindent megteszünk, hogy tisztázzuk a körülményeket

– írták, majd az úszómester által tanúsított „meggondolatlanságért” is bocsánatot kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik