Szórakozás koronavírus

Az új Bentley-jét és a plasztikai műtétjeit is Covid-kölcsönökből fizette ki a börtönbe küldött influenszer

Ráadásul a verdával még az Instagramon is felvágott a luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó miami nő.

Három és fél év börtönre ítéltek egy influenszererként is tevékenykedő miami ingatlanügynököt, amiért 381 ezer dollárt csalt ki a kormánytól a Covid segélyalapokból – és aztán egy luxusautóra, egy luxuslakásra és különböző kozmetikai beavatkozásokra költötte a pénzt.

A 31 éves Daniela Rendont hatrendbeli csalással, kétrendbeli pénzmosással és egyrendbeli személyazonosság-lopással vádolta meg az ügyészség. A fiatal nő ezek közül csupán egyrendbeli csalást ismert be, amiért el is ítélték – de a többi ellene felhozott vádat végül ejtették is.

A kolumbiai születésű, háromgyermekes anya a miami szövetségi bíróságon csütörtökön hozott ítélethirdetésén azt mondta, hogy tetteit a „csillapíthatatlan kapzsiság motiválta”, mivel úgy tűnt számára, hogy „mindenki” visszaél a koronavírus-járvány idején osztogatott kedvezményes hitelekkel – írja a New York Post a Miami Herald beszámolója alapján.

A luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Rendon azonban időközben rájött, hogy nem az amerikai kormány arcnélkül szervezeteit károsította meg a csalásaival, hanem „számtalan magánszemélyt és vállalkozást”, akik a „példátlan gazdasági válsággal” voltak kénytelenek szembesülni.

A beismerő vallomása mellett írt is egy 30 oldalas bocsánatkérő levelet. Ezek együttese hatotta meg annyira a bírót, hogy csak 3 és fél évre ítelte, pedig akár 20 évet is kiszabhatott volna rá.

Persze a fiatal nő nem úszta meg ilyen könnyen: a börtönbüntetés mellett közel 200 ezer dollárt – 70 millió forintot – vissza is kell fizetnie az államkasszába.

A világjárvány első napjaiban a szövetségi kormány sietett, hogy a megfeneklett vállalkozásoknak sürgősségi támogatást biztosítson az általános költségeik fedezésére. Daniela Rendon is az ebből a célból létrehozott hitelprogramokból szerezte a pénzt, amelynek elköltését most számon kérték rajta.

Ugyanis ahelyett, hogy az előírásoknak megfelelően használta volna fel a hiteleket, inkább egy 2021-es Bentley Bentayga lízingjére, és egy luxuslakás bérleti díjára költötte a pénzt, amivel aztán az Instagramon is felvágott, De a hitelből még kozmetikai beavatkozásokra és ya dizájner cipőinek felújítására is jutott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniela Rendon (@danielarendonn) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik