Szórakozás

„Sikerült összemoslékoskodnia egy mondvacsinált díjat, néhány koncertet” – véli Tóth Gabiról a Fonogram-díjas producer

Marjai János
Marjai János
A szakember szerint kevésbé önazonos az énekesnő.

Somogyvári Dániel Fonogram-díjas, több mint húsz platinalemezes producer az Indexnek adott interjút. A szakember, aki többek között Azahriah-val, ByeAlexszel, Manuellel, a Follow the Flow-val is dolgozott együtt, arról is beszélt, egy dal sikeressége manapság abban is rejlik, az előadó mennyire tudja megragadni a fiatalok figyelmét, megérinteni a lelküket.

Ahhoz, hogy egy dal megérintse a fiatalokat, az előadónak az ő problémáikat, érzelmeiket kell megfogalmaznia. Ettől lesz a szemükben hiteles. (…) Nem a patikamérlegen kimért steril popzenére, hanem önazonos dalokra és előadókra van szüksége az embereknek.

– kezdi.

A beszélgetés egy pontján szóba került Tóth Gabi.

Az olyan álszent előadókat, mint például Tóth Gabit, senki sem hallgatja, mert semennyire sem önazonos. A tapolcai nő haláltusáját vívta a zeneiparban, és végső elkeseredésében keresztény álruhát öltött, amiben sikerült összemoslékoskodnia magának egy mondvacsinált díjat, néhány koncertet, de leginkább a népharagot kivívnia. A Spotify-on annyian hallgatják, mint egy középszerű punkbandát.

A politika és a zene összefonódásáról azt mondja: „Az a szerencse, hogy a politika egyelőre nem szól bele a könnyűzenébe. Azahriah kormánykritikus, zenéit mégis játsszák a Petőfi rádióban. A Petőfi Nagylemez Programban nem hittem az elején, de aztán kiderült, hogy nem megháborodott öregembereket, hanem igazi előadókat támogatnak”.

Az énekesnőnek a Várkert Bazárban lesz jelenése augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik