Borbás Marcsi a Mokka vendége volt szerdán, ahol egyebek között arról is beszélt, már megkóstolta a 2023-as ország tortáját.
Idén a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a „Spicces füge respektus” fantázianevű torta nyerte a Magyarország Tortája címet. A díjat augusztus elsején az Országház Vadásztermében adták át.
Borbás Marcsi úgy elemezte:
az alja egy picit talán a zserbóhoz hasonlít, csak van benne pörkölt kakaóbab-töret is, vannak roppanósabbak, egyszerűen zseniális! Van ez a tokaji aszú zselé, aztán a karamellhab, tehát egyensúlyban van a tészta. Magyar sütivé teszi ezt a francia habot. Ez a kedvencem, és ez most nem fényezés.
A tortát augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában, a Várkert Bazárban és országszerte több száz cukrászdában.