Szórakozás

Jeremy Renner naponta kétszer egy speciális oxigénkamrában regenerálódik hóeke-balesete után

Anna Webber / Getty Images
Anna Webber / Getty Images

Jeremy Renner január elején került életveszélybe, miután elgázolta a héttonnás hókotrója. Az utat takarította Tahoe-i otthonának felhajtóján, amikor elveszítette uralmát a jármű felett, ami elkezdett az unokaöccse felé csúszni. Renner a kézifék behúzása nélkül ugrott ki a vezetőfülkéből, hogy megállítsa a rokona felé tartó gépet, majd amikor megpróbált visszamászni a kormány mögé, a közel héttonnás hókotró maga alá gyűrte.

Csodával határos módon túlélte a balesetet, felépülése jó úton halad, már late-night show-kban is járt az elmúlt hónapokban.

Most Instagram-követőivel osztotta meg, hogy naponta kétszer speciális kezelést kap a felépülése érdekében. Renner túlnyomásos oxigénkamrában regenerálódik. Az úgynevezett hiperbárkamrákat számos sérülés kezeléséhez használják, nem véletlen, hogy Rennernél is ezt alkalmazzák.

Milyen terápia?

A hiperbárkamrában a normál szintnél kétszer-háromszor nagyobb nyomáson orvosi tisztaságú, 100 százalékos oxigént lélegeznek be a páciensek. A megnövelt nyomás és az oxigén hatására a beteg vérének oxigénszintje a normál érték 20-szorosára is megnőhet. Ez fontos szerepet játszik az érrendszeri problémák, vér- és oxigénellátási zavarok, valamint a szervezet fertőzéses sérülései elleni harcban – írja a webbeteg.hu.

A sérüléseken kívül a hiperbár oxigénterápia más egészségügyi állapotok, például égési sérülések, súlyos vérszegénység, szén-monoxid-mérgezés, sugársérülések, traumás agysérülések kezelésére is használható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik